Da li Britanija treba da ostane u EU

Izvor: Akter, 28.Maj.2015, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li Britanija treba da ostane u EU

"Da li Velika Britanija treba da ostane u Evropskoj uniji (EU)", pitanje je na koje će Britanci odgovarati na referendumu koji će se održati do kraja 2017. godine

Ovo je saopštila danas britanska vlada.

Kraljica Elizabeta Druga je juče, izlažući plan nove vlade Dejvida Kamerona u parlamentu, najavila da će Velika Britanija do kraja 2017. održati referendum o članstvu u EU.

"Donošenje nacrta zakona o referendumu o EU konkretan je korak >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ka okončanju rasprave o članstvu Velike Britanije u EU", navodi se iz izvora bliskih premijeru Kameronu.

Referendum će se održati najkasnije do kraja 2017, ali možda i iduće godine.

To bi, kako se navodi, bilo prvi put u 40 godina da se britanski narod izjašnjava o mestu Britanije u EU. Poslednji i jedini referendum o članstvu Velike Britanije u evropskom bloku organizovan je 1975. godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.