Izvor: Blic, 20.Feb.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski stručnjak: Bregzit bi mogao da ugrozi bezbednost drugih država EU

Bivši šef odeljenja londonske policije za borbu protiv terorizma Ričard Volton rekao je da bi izlazak Velike Britanije iz EU mogao da ugrozi bezbednost drugih članica Unije ako se njima uskrati potpun pristup britanskim obaveštajnim podacima.

Volton je rekao da Bregzit "predstavlja rizik za bezbednost" drugih država EU jer britansko članstvo "više koristi Evropskoj uniji nego Velikoj Britaniji u pogledu bezbednosti i kontraterorizma".

On je u dokumentu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objavljenom danas kazao da će Bregzit imati "slab ili nikakav uticaj" na britansku nacionalnu bezbednost ili na njene sposobnosti za borbu protiv terorizma.

Britanci su na prošlogodišnjem referendumu glasali ;za izlazak iz Evropske unije, mada o detaljima razlaza tek treba da se pregovara.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Britanski stručnjak: Bregzit bi mogao da ugrozi bezbednost drugih država EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2017

Bivši šef odeljenja londonske policije za borbu protiv terorizma Ričard Volton rekao je da bi izlazak Velike Britanije iz EU mogao da ugrozi bezbednost drugih članica Unije ako se njima uskrati potpun pristup britanskim obaveštajnim podacima...Volton je rekao da Bregzit "predstavlja rizik za bezbednost"...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.