SDP: Još dva meseca pritvora za Olivera Ivanovića

Izvor: Studio B, 24.Okt.2014, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDP: Još dva meseca pritvora za Olivera Ivanovića

Lideru SDP Oliveru Ivanoviću Euleks je produžio pritvor za još dva meseca, saopštio je danas SDP.

"Najnovijom odlukom Euleksa kojom se produžava neosnovani pritvor našem lideru Oliveru Ivanoviću postalo je jasno da ovaj politički proces ima za cilj eliminisanje političkih lidera sa severa Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

SDP je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da misija EU na Kosovu ima dvostruke aršine prema pritvorenicima te postoji blagonaklon odnos prema osumnjičenim Albancima, dok je Ivanović u pritvoru već devet meseci.

"Pitamo se šta možemo očekivati od onih koji se hvale procesom koji se vodi protiv našeg lidera, i koji umesto da uspostave vladavinu prava sprovode pravo sile", navodi se u saopštenju.

Ivanović je optužen za zločine nad Albancima 1999. i 2000. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oliver Ivanović dobio još dva meseca pritvora

Izvor: Mondo, 24.Okt.2014

Lideru SDP Oliveru Ivanoviću Euleks je produžio pritvor za još dva meseca, saopštio je danas SDP...Foto: MONDO Sivački Goran.."Najnovijom odlukom Euleksa kojom se produžava neosnovani pritvor našem lideru Oliveru Ivanoviću postalo je jasno da ovaj politički proces ima za cilj eliminisanje političkih...

Nastavak na Mondo...

Galuči: Nikad nikoga nisam čuo da optužuje Ivanovića

Izvor: Politika, 25.Okt.2014, 15:02

Oliveru Ivanoviću je juče uručeno novo rešenje o produžetku pritvora za još dva meseca. Lidera Građanske inicijative SDP, koji je u pritvoru od 27. januara, kosovske vlasti i Euleksov tužilac optužili su za ratne zločine počinjene 1999. i 2000. godine, za koje se Ivanović izjasnio da nije...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.