NUNS zahteva da Euleks kazni napadače na novinare

Izvor: Blic, 25.Jan.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS zahteva da Euleks kazni napadače na novinare

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je danas osudilo napad na ekipe RTS-a i RTK2 koje su izveštavale sa protesta u Prištini.

NUNS zahteva da nadležni policijski organi Eeleksa najhitnije identifikuju i sankcionišu vikovnike tih napada na novinare.

Tokom jučerašnih uličnih protesta organizovanih zbog situacije u kombinatu Trepča, a na kojem je tražena i smena kosovskog ministar za povratak Aleksandra Jablanovića, demonstranti su vređali, pretili i fizički nasrtali na snimatelje i novinare RTS-a i RTK2 - Drugog kanala Radiotelevizije Kosova, koji emituje program na srpskom jeziku.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NUNS osuđuje napad na novinare

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jan.2015

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo napad na ekipe RTS-a i RTK2, koje su izveštavale sa protesta u Prištini...NUNS zahteva da nadležni policijski organi Euleksa najhitnije identifikuju i sankcionišu vikovnike tih napada na novinare...Rukovodstvo kosovskog javnog servisa,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.