Đurić čestitao Tranu imenovanje za šefa Misije Euleks na KiM

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić čestitao Tranu imenovanje za šefa Misije Euleks na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Berndu Tranu imenovanje za vršioca dužnosti šefa Misije Euleks i naglasio da je za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji delovanje Euleksa od suštinske važnosti.

Tran je Đurića upoznao sa ciljevima Euleksa u novom dvogodišnjem mandatu, a Đurić naglasio da smatra da samo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Euleks u punom kapacitetu jeste garant sigurnosti za Srbe na KiM "posebno u aktuelnoj situaciji kada se javljaju brojni problemi po pitanju prava Srba u pogledu imovinske i lične bezbednosti".

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za KiM, Đurić je izrazio  zabrinutost zbog tretmana koji Srbi imaju pred pravosuđem na KiM, istakavši da se moraju uložiti dodatni napori kako bi srpskom narodu bila garantovana pravna sigurnost.

Đurić je, kako je navedeno, posebno naglasio slučaj Olivera Ivanovića i četvorice Srba koji se i dalje nalaze u pritvoru nakon nedavnog privođenja u blizini Peći, a kao hroničan problem izdvojio je nemogućnost Srba da pred pravosuđem na KiM zaštite svoju imovinu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.