Vranje: Potpisan ugovor vredan 300 miliona evra

Izvor: S media, 12.Sep.2011, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje: Potpisan ugovor vredan 300 miliona evra

U solarne izvore energije, samo u prvoj fazi, biće investirano 300 miliona evra. Ugovor je potpisan u Vranju.

Ugovor kojim će, samo u prvoj fazi, u solarne izvore energije, biti investirano 300 miliona evra, potpisan je danas u Vranju, posle petočasovnih pregovora.

Potpise na ugovor stavili su gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić, predsednik i glavni izvršni direktor velike privatne kompanije iz Kine, čije ime nije saopšteno, Stiven Hou >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i direktor „Euro Solar Parka Srbija“ Gvapo Tripović.

Kako je ranije saopšteno Kinezi će, posle današnjeg potpisivanja ugovora, početi sa izgradnjom fotonaponskog parka za solarnu energiju na površini od 500 hektara kapaciteta 150 megavata.

Serija čudnih događaja u Vranju: Bolnica strave i užasa

Vranje: Stuja isključena, a račun 5.000

Kinezi grade solarnu elektranu u Vranju

U drugoj fazi, najavljeno je, kineski partner će u Vranju podići fabriku solarnih panela iz koje će se snabdevati kupci ovih sve traženijih proizvoda u Evropi.

Kako je danas objavljeno na sajtu Grada Vranja, gradonačelnik je istakao da će „ovo biti najveća investicija u regionu južne Srbije, a projekt će omogućiti da Vranje postane jedan od lidera u proizvodnji zelene enegrije u Evropi“.

On je pozvao i druge velike investitore da pođu putem kompanije iz Kine.

Stiven Hou, predsednik kineske kompanije, saopštio je da je potpisan ugovor o obostrano važnom poslu i da je sledeća faza izgradnja pilot projekta.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KINEZI GRADE SOLARNI PAR U VRANJU VREDAN 300 MILIONA EVRA

Izvor: Kurir, 12.Sep.2011

VRANJE - Ugovor kojim će, samo u prvoj fazi, u solarne izvore energije, biti investirano 300 miliona evra, potpisan je danas u Vranju, posle petočasovnih pregovora. Potpise na ugovor stavili su gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić, , predsednik i glavni izvršni direktor velike privatne kompanije...

Nastavak na Kurir...

U Vranju potpisan ugovor o poslu vrednom 300 miliona evra

Izvor: Blic, 12.Sep.2011

Ugovor kojim će, samo u prvoj fazi, u solarne izvore energije, biti investirano 300 miliona evra, potpisan je danas u Vranju, posle petočasovnih pregovora...Potpise na ugovor stavili su gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić, predsednik i glavni izvršni direktor velike privatne kompanije iz Kine,...

Nastavak na Blic...

Potpisan ugovor vrijedan 300 miliona evra

Izvor: TrazimKredit.com, 13.Sep.2011, 09:08

VRANJE, Ugovor kojim će, samo u prvoj fazi, u solarne izvore energije, biti investirano 300 miliona evra, potpisan je danas u Vranju, poslije petočasovnih pregovora.

Nastavak na TrazimKredit.com...

Potpisan ugovor o izgradnji solarnih panela u Vranju - Najveća investicija u regionu južne ...

Izvor: YU-Build.rs, 13.Sep.2011

Ugovor kojim će, samo u prvoj fazi, u solarne izvore energije u vranjanskoj opštini, biti investirano 300 mil EUR, potpisan je posle petočasovnih pregovora u ponedeljak (12. septembra 2011.) u Vranju. Potpise na ugovor stavili su gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić, predsednik i glavni izvršni...

Nastavak na YU-Build.rs...

Izgradnja solarne elektrane počinje aprila 2012.

Izvor: S media, 13.Sep.2011

Izgradnja prve solarne elektrane u Srbiji počeće u Vranju aprila naredne godine. ..Na osnovu ugovora koji je grad Vranje potpisao sa evropskom kompanijom "Euro Solar Park", u aprilu 2012. počeće izgradnja prve solarne elektrane u Srbiji, izjavio je danas pomoćnik gradonačelnika Boban Stanković...Stanković...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.