Izgradnja solarne elektrane počinje aprila 2012.

Izvor: S media, 13.Sep.2011, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja solarne elektrane počinje aprila 2012.

Izgradnja prve solarne elektrane u Srbiji počeće u Vranju aprila naredne godine.

Na osnovu ugovora koji je grad Vranje potpisao sa evropskom kompanijom "Euro Solar Park", u aprilu 2012. počeće izgradnja prve solarne elektrane u Srbiji, izjavio je danas pomoćnik gradonačelnika Boban Stanković.

Stanković je rekao da kompanija "Euro Solar Park" namerava da projekat u Vranju preraste >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u jedan od najvećih solarnih parkova u Evropi, zbog čega je i uspostavio saradnju sa jednom od najvećih privatnih kompanija za obnovljivu energiju u Kini koja će se baviti izgradjnom te solarne elektrane na jugu Srbije.

"Prva faza izgradnje će biti izrada pilot projekta solarne elektrane kapaciteta do deset megavata u selu Ranutovac na površini od 30 hektara", kazao je on.

Stanković je dodao da postoji namera i da se deo proizvedene zelene energije preko solarnih elektrana kod Vranja izveze iz Srbije i prodaje na tržištu Evropske unije.

Vranje: Autobus sleteo u ambis, poginuli otac i sin! (VIDEO)

Vranje: Hirurzi se potukli u bolnici! (VIDEO)

Kinezi grade solarnu elektranu u Vranju

Vranje: Stuja isključena, a račun 5.000

Kako je ranije rečeno u gradskoj upravi Vranja, kineska kompanija će graditi solarnu elektranu ukupne ukupne vrednosti 300 miliona evra i jačine pet megavata, na četiri lokacije na ukupno 500 hektara - u Krivoj Feji, Babinoj Poljani, Gornjem Žapskom i lokaciji kod deponije Meteris.

Tada je još rečeno da će nakon završetka tog projekta i neki krovovi stambenih objekata u Vranju biti pokriveni solarnim panelima, za proizvodnju solarne energije za potrebe domaćinstava.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.