Vlada dobila spor protiv Alpine-Por

Izvor: S media, 22.Okt.2009, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada dobila spor protiv Alpine-Por

U Vladu Srbije stigla je presuda po kojoj je Vlada dobila spor protiv Alpine-Por za naplatu bankarskih garanacija od 10 miliona evra zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora o izgradnji auto-puta, saznaje Radio S u Vladi Srbije.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je za naš radio da je reč o drugostepenoj presudi, koja je konačna.

Garancija od 10 miliona evra je bila "garancija ozbiljnosti ulaska u ceo posao" koncesije, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je Mihajlović za Radio S.


Vlada Srbije saopštila je 2. februara 2009. godine da je dala nalog banci da se naplati garancija od 10 miliona evra za izgradnju autoputa Horgoš-Požega jer koncesionar do kraja 2008. nije uspeo da zatvori finansijsku konstrukciju, što je bilo neophodno da bi Ugovor o koncesiji stupio na snagu. Banka tada nije izvršila taj nalog.

Ugovor o koncesiji za autoput Horgoš-Požega u martu 2007. godine potpisala je Vlada Srbije u kojoj je premijer bio Vojislav Koštunica. Prema ranijim procenama vrednost koncesije za autoput Horgoš-Požega je oko 1,5 milijardi evra.

Koncesija je trebalo da se izda na 25 godina, a obuhvatala je izgradnju leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada duge 106 kilometara, održavanje 68 kilometara autoputa od Novog Sada do Beograda, i projektovanje i izgradnju autoputa Beograd-Požega, dužine 148 kilometara.



Jelena Kostadinović

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada dobila spor protiv Alpine-Por

Izvor: Večernje novosti, 22.Okt.2009

U Vladu Srbije stigla je presuda po kojoj je vlada dobila spor protiv Alpine-Por za naplatu bankarskih garanacija od 10 miliona evra zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora o izgradnji auto-puta.

Nastavak na Večernje novosti...

Vlada dobila spor protiv "Alpine Por"

Izvor: RTS, 22.Okt.2009

Vlada Srbije dobila spor pred sudom u Beču sa Konzorcijumom "Alpina Por" u vezi sa bankarskom garancijom za izgradnju autoputa Horgoš–Požega. Tako će Srbija zadržati bankarsku garanciju od 10 miliona evra. ..U Vladu Srbije stigla je presuda po kojoj je Vlada dobila spor protiv "Alpine Por" za...

Nastavak na RTS...

Stigla presuda o sporu sa Alpinom

Izvor: B92, 22.Okt.2009

Beograd -- Vladi Srbije stigla je presuda da je dobila spor protiv Alpine-Por za naplatu bankarskih garanacija od 10 miliona evra zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora... Šef Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da je reč o drugostepenoj presudi, koja je konačna....

Nastavak na B92...

Vlada dobila spor protiv Alpine-Por za naplatu garancije

Izvor: NaDlanu.com, 22.Okt.2009

BEOGRAD, 22. oktobra 2009. (Beta) - U Vladu Srbije stigla je presuda po kojoj je vlada dobila spor protiv Alpine-Por za naplatu bankarskih garanacija od 10 miliona evra zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora o izgradnji auto-puta. Šef Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.