Većina šefova zabušava na poslu

Izvor: S media, 13.Jun.2011, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina šefova zabušava na poslu

Da su imali šefa koji zabušava utvrdilo je čak 83 posto zaposlenih koji su učestvovali u anketi portala MojPosao.

Ipak, njihove reakcije na izbegavanje radnih obaveza i odgovornosti nadređenog bile su različite.

Tako polovina ispitanika (50%) kaže da se nisu obazirali na to, već su radili svoj posao. Kao razlog zbog kojeg nisu ništa učinili uglavnom navode strah od kazne ili osvete – gubitka radnog mesta, ili smanjenja plate.

Takođe, jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << razloga je i to što smatraju da nije njihova odgovornost da upozoravaju da li šef obavlja svoj posao ili ne, već je to posao njegovog nadređenog ili vlasnika firme.

Oštra konkurencija za posao

Neki zaposleni ističu da je to, iako nisu reagovali, imalo negativne posledice na njihovu motivaciju za rad, a dodaju i da su šefovi znali da im prebace svoj deo posla kako bi mogli da zabušavaju.

Kako da tražite povišicu

Ipak, 15% ispitanika je na zabušavanje svoga šefa upozorilo njegove nadređene. Većina tvrdi da to nije donelo očekivane rezultate, i da su na kraju oni dobili otkaz ili pronašli drugi posao i otišli iz organizacije.

Za sezonske poslove u Crnoj Gori do 1.500 evra

Kao glavni razlog zašto su reagiovali uglavnom ističu da više nisu mogli da podnesu teret radnih zadataka koje su morali oni da obave, jer ih nadređeni nije obavljao, i da su im šefovi bili nesposobni i nedovoljno kvalifikovani za obavljanje svog posla.

Sedamnaest posto ispitanika je učinilo nešto drugo. Uglavnom kažu kako su se poveli za primerom svog šefa, pa su i oni zabušavali, neki su dali otkaz, a neki su pristali da odrade i šefov posao, samo kako bi zadržali posao.

(B u s i n e s s.hr foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Većina šefova zabušava na poslu

Izvor: medio.rs, 13.Jun.2011

Da su imali šefa koji zabušava utvrdilo je čak 83 posto zaposlenih koji su učestvovali u anketi portala MojPosao.

Nastavak na medio.rs...

Većina šefova zabušava na poslu

Izvor: TrazimKredit.com, 14.Jun.2011, 09:06

BEOGRAD, Da su imali šefa koji zabušava utvrdilo je čak 83 odsto zaposlenih koji su učestvovali u anketi portala MojPosao.

Nastavak na TrazimKredit.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.