Uvoz 50.000 visokokvalitetnih steonih junica

Izvor: S media, 14.Dec.2010, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvoz 50.000 visokokvalitetnih steonih junica

U Vladi Srbije danas je potpisano pismo o namerama koje će omogućiti da se iz zapadne Evrope u Srbiju uveze 50.000 visokokvalitetnih steonih junica, čije će potomstvo nakon ukrštanja sa domaćim bikovima biti plasirano na tržište Rusije i Belorusije.

Vrednost čitavog projekta je 60 miliona evra, a memorandum su potpisali srpski ministar poljoprivrede Saša Dragin, predsednik Upravnog odbora ruskog "Agromeda" Vasilij Sekrieru i generalni direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "Ost-importa" iz Belorusije Andrej Atamančik.

Najsrećnije krave na svetu

Potpisivanju su prisustvovali ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin i otpravnik poslova Belorusije Sergej Čičuk.

Ministar Dragin istakao je da je ovo "jako veliki dan, jer do sada nikada nismo imali u okviru jednog sporazuma ovako veliko uvećanje stočnog fonda u mlečnom govedarstvu u Srbiji".

"Pored izvršne presude Upravnog suda koja je napokon donela rešenje 'Gordijevog' čvora kako funkcioniše tržište mleka u Srbiji, i podizanja premije za mleko nakon rebalansa budžeta, ovo je sledeći korak koji i vlada i Ministarstvo čine da pomogne mlečnom govedarstvu", naglasio je Dragin.

Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najavljen uvoz 50.000 mlečnih junica u Srbiju

Izvor: EMportal, 14.Dec.2010

Ministarstvo poljoprivrede Srbije potpisalo je danas u Beogradu pismo o namerama o saradnji u oblasti stočarstva sa ruskom kompanijom Agromed i beloruskim Ost importom, kojim će u Srbiju biti omogućen uvoz 50.000 muznih grla.

Nastavak na EMportal...

Ruske junice na uslužnom gajenju u Srbiji

Izvor: Politika, 14.Dec.2010

Steone junice ruska i beloruska firma uvešće iz zapadne Evrope za 60 miliona evra i ostaviti u Srbiji, a junad će uzimati za sebe. – U Farmakom MB kažu da je to odličan aranžman i da su voljni da se u njega uključe i uzmu 20.000 grla. – U „BD Agro” tvrde da je ovo neisplativ posao..U Vladi...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.