Ugalj skuplji i do 25 odsto

Izvor: Mondo, 22.Sep.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugalj skuplji i do 25 odsto

Građani će ove grejne sezone plaćati više za ugalj iz basena "Kolubara" i "Kostolac", a najjeftiniji lignit u Srbiji je za 800 dinara skuplji po toni, pišu današnje "Večernje novosti".

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Kako saznaje list, u avgustu je "Kolubara" po nalogu Elektroprivrede Srbije (EPS) promenila način prodaje lignita i tako direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poskupela do 10 odsto sušeni ugalj, 15 odsto sirovi i čak 25 odsto ogrev iz "Kostolca".

Vlasnik stovarišta ogreva iz Kragujevca "Slavatrans" Ivan Kostić je rekao da su poskupljenje u EPS-u "provukli" kroz uvođenje javne licitacije za kupovinu uglja umesto dotadašnjih tendera kroz koja su stovarišta kupovala ogrev od "Kolubare".

Vlasnici stovarišta se žale i na uvođenje uslova da se učestvuje na nadmetanju koji obavezuje da se mesečno kupi 500 tona uglja, a za celu količinu EPS traži i bankarsku garanciju.

U "Slavatransa" kažu su zbog takvih uslova stovarišta morala da se udružuju kako bi kupovali tu količinu i dodaju da to nisu uradili morali bi da otkažu sve stalne porudžbine za škole i domaćinstva.

U stovarištu "Beoiskra" su naveli da nisu učestvovali na licitaciji jer mesečno ne mogu da prodaju 500 tona ogreva i da je zbog istih razloga dosta stovarišta odustalo od licitacije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ugalj skuplji i do 25 odsto

Izvor: Beta, 22.Sep.2016

Gradjani će ove grejne sezone plaćati više za ugalj iz basena "Kolubara" i "Kostolac", a najjeftiniji lignit u Srbiji je za 800 dinara skuplji po toni, pišu današnje "Večernje novosti".Kako saznaje list, u avgustu je "Kolubara" po nalogu Elektroprivrede Srbije (EPS) promenila način prodaje lignita...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.