Tornik u punom sjaju

Izvor: S media, 29.Jan.2011, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tornik u punom sjaju

U ski centru Tornik na Zlatiboru je od danas dostupna i skijaška staze Zmajevac, a oko pola metra utabanog prirodnog i veštačkog snega omogućava skijanje na sve četiri staze, dužine oko sedam kilometara.

Na radost više stotina skijaša takodje, pored žičare "šestoseda" rade i dva ski lifta.

"Skijališta Srbije" koja gazduju ovim objektom su, uz pomoć opštine Čajetina i Ministarstva ekonomije, proteklih godina uložila 676 miliona dinara u rekonstrukciju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ski centra Tornik, dok je sistem za osnežavanje, koji je proradio krajem 2010, koštao 220 miliona dinara.

Oživela skijališta na Zlatiboru

Ski centar Tornik je bio uništen za vreme NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije 1999.

Izgradnja Ski centra na Torniku, kako tvrde u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, utemeljena je na Strategiji razvoja turizma u Srbiji, kao i na Master planu Zlatibora čiji su autori insistirali da ovaj planinski turistički centar mora imati i sadržaje za zimske sportove.

Podatak da Zlatibor preuzima od Kopaonika primat i najposećenijeg zimskog turističkog centra u Srbiji treba sagledavati i u činjenici da je ovaj kraj poslednjih godina, po oceni turizmologa, uz pomoć države uložio značajna sredstva u izgradnju skijališta.

Gostima Zlatibora, kojih je po proceni Turističke organizacije ovih dana oko 10.000, na raspolaganju je i skijalište na brdašcu Obudojevica, koje sa nizom mini ski staza i liftova, te obližnjim klizalištem, pruža mogućnosti za uživanje na snegu.

Za skijaše je atraktivno i Skijalište "Iver" u susednoj Mokroj Gori gde je reditelj Emir Kusturica, na sedmom kilometru od Drvengrada , uložio više od milion evra u objekat u čijem sastavu je već dve zimske sezone i hotel " Mladost" sa 24 ležaja.

"Iver" raspolaže sa sistemom za veštačko osnežavanje, kao i četiri skijaške staze ukupne dužine četiri kilometra.

U ovoj skijaškom centru u protekle dve godine odžana su i zvanična takmičenja u slalomu i snouboardu.

Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kopaonik: na stazama 40-45 cm snega

Izvor: B92, 29.Jan.2011

U ski centru Kopaonik pripremljene su još tri staze, tako da je posetiocima ove planine na raspolaganju 15 staza, u funkciji je 11 žičara, jer su od danas proradile "Marine vode” i "Karaman”, saopštila su "Skijališta Srbije.”..Izvor: Tanjug, Blic..Visina utabanog snega na stazama...

Nastavak na B92...

Skoro pola metra snega na Koaponiku

Izvor: Radio 021, 29.Jan.2011

U ski centru Kopaonik pripremljene su još tri staze, tako da je posetiocima ove planine na raspolaganju 15 staza, u funkciji je 11 žičara, jer su od danas proradile "Marine vode" i "Karaman", saopštila su "Skijališta Srbije".

Nastavak na Radio 021...

Tornik: skijanje na sve 4 staze

Izvor: B92, 30.Jan.2011, 11:00

U ski centru Tornik na Zlatiboru je od danas dostupna i skijaška staza Zmajevac, a oko pola metra utabanog prirodnog i veštačkog snega omogućava skijanje na sve četiri staze, dužine oko sedam kilometara..Izvor: Tanjug, Večernje novosti..Na radost više stotina skijaša takođe, pored žičare...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.