Tope se rezerve Kine, za mesec manje 100 mlrd $

Izvor: B92, 08.Feb.2016, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tope se rezerve Kine, za mesec manje 100 mlrd $

Peking -- Devizne rezerve Kine su u januaru smanjene za 99,5 milijardi dolara, saopštila je centralna banka Kine, a prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Devizne rezerve Kine se sada kreću oko 3,23 biliona dolara, što su i dalje najveće rezerve jedne suverene države na svetu.

Kina, međutim, uveliko troši svoje rezerve, u pokušaju da podigne vrednost sopstvene valute i spreči odliv kapitala u inostranstvo.

U proteklih šest meseci, kineske rezerve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su potonule za 420 milijardi dolara, i trenutno su na najnižem nivou od maja 2012. godine.

"Iako je nivo preostalih rezervi još uvek značajan, matematika ubrzanog tempa njihovog pražnjenja u proteklih nekoliko meseci je praktično neodrživa na duži vremenski period", izjavio je ekonomista kompanije IHS Global insajt, Radživ Bisvas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina u problemu, tope se devizne rezerve

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2016

Devizne rezerve Kine su u januaru smanjene za 99,5 milijardi dolara, saopštila je centralna banka Kine, a prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si...Devizne rezerve Kine se sada kreću oko 3,23 biliona dolara, što su i dalje najveće rezerve jedne suverene države na svetu...Kina, međutim, uveliko...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.