Telefoniranje od sutra skuplje za 33 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefoniranje od sutra skuplje za 33 odsto

BEOGRAD - Cena telefonskog impulsa u Srbiji od sutra će biti veća 33 odsto, i iznosiće 47 para, najavio je "Telekom Srbija", navodeći da u narednom periodu nisu predviđene nove promene cena.

Korisnicima ADSL-a će od 1. januara biti povećana brzina protoka Interneta, a cene će ostati nepromenjene.

Republička agencija za telekomunikacije je u oktobru odobrila da telefonski impulsi od 1. decembra ove godine poskupe 100 odsto.

Poskupljenje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odloženo posle intervencije Vlade Srbije, koja je reagovala na seriju drugih poskupljenja u tom periodu, u sklopu mera zaštite životnog standarda stanovništva od svetske ekonomske krize.

Uvažavajuću takvu politiku vlade, "Telekom Srbija" je doneo odluku da nova cena impulsa bude uvećana 33 odsto, umesto planiranih 100 odsto.

Pritom je upozoreno da će to "u određenoj meri uticati na smanjenje investicija u fiksnu mrežu u narednoj godini, usporiti brzinu razdvajanja dvojničkih priključaka i uvođenja prvog fiksnog priključka domaćinstvima koja ga nemaju".

Prosečan telefonski račun u novembru je iznosio 722 dinara, a korisnicima je i dalje na raspolaganju mogućnost da ukoliko ne potroše više od 150 impulsa, plate samo mesečnu pretplatu.

Korisnici dvojničkih priključaka ranije su izuzeti iz odluke o promeni cene mesečne pretplate.

Mesečna telefonska pretplata poskupela je od 1. novembra sa 88,2, na 230 dinara.

Republička agencija za telekomunikacije (RATEL) odobrila je 14. oktobra "Telekomu Srbija" da poveća cenu telefonske pretplate na 195 dinara, bez PDV-a.

Istovremeno, odobreno je i poskupljenje telefonskih impulsa - sa 30 na 60,74 pare, bez PDV-a, od 1. decembra, ali je Vlada Srbije, u okviru mera za ublažavanje efekata finansijske krize, predložila da cena impulsa postepeno bude povećavana od 1. januara 2009.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telefonski impuls od sutra skuplji 33 odsto

Izvor: Kurir, 31.Dec.2008

BEOGRAD, 31. decembra (Tanjug) - Cena telefonskog impulsa u Srbiji od sutra će biti veća 33 odsto, i iznosiće 47 para, najavio je "Telekom Srbija", navodeći da u narednom periodu nisu predviđene nove promene cena. Korisnicima ADSL-a će od 1. januara biti povećana brzina protoka Interneta, a cene...

Nastavak na Kurir...

Skuplje telefoniranje i grejanje

Izvor: B92, 01.Jan.2009, 12:37

Beograd, Novi Sad -- Cena telefonskog impulsa u Srbiji od danas je viša 33 odsto i iznosi 47 para. U Beogradu i Novom Sadu je poskupelo grejanje... Uprkos povećanju cena impulsa, "Telekom" navodi da u narednom periodu nisu predviđena nova poskupljenja telefoniranja. Takođe od danas, korisnicima ADSL-a...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.