Tabaković: Štednja, a ne veći PDV

Izvor: B92, 31.Maj.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Štednja, a ne veći PDV

Beograd -- Ne može se tražiti povećanje poreza na dodatu vrednost dok se ne iscrpu sve rezerve za uštede u budžetskim rashodima, kaže poslanica SNS Jorgovanka Tabaković.

Tabakovićeva je kazala da se budžetski novac rasipa kroz nenaplaćivanje poreza, sivu ekonomiju i preterano oporezivanje rada.

Ona je dodala da je "iznad svega prošle godine bilo neoprostivo što nije donet novi zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o javnim nabakama, već je najmanje 740 miliona evra godišnje odlazilo nezakonito i na taj način su se kupovali glasovi birača".

Mere za sređivanje stanja u javnim finansijama koje je Fiskalni savet juče predložio novoj vladi, prema njenim rečima, ne podrazumevaju ono na čemu je SNS insistirala tri po godine unazad.

Tabakovićeva smatra da su potrebne mere štednje i racionalizacija u javnim finansijama, ali pre svega na strani troškova i kontrole javnih sredstava, na taj način što će se sva javna preduzeća i svi direktni i indirektni budžetski korisnici staviti pod kontrolu ministra finansija i Trezora.

"Dok se to ne uradi, a mora odmah da uradi, niko nema pravo da izađe pred građane ni sa kakvim novim opterećenjem", zaključila je ona i dodala da je tako nešto "neodgovorno i neozbiljno".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ima prostora za uštede u budžetu

Izvor: Beta, 31.Maj.2012

BEOGRAD, 31. maja 2012. (Beta) - Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je u četvrtak da se ne može tražiti povećanje poreza na dodatu vrednost dok se ne iscrpu sve rez..

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.