Svetski paraglajderi u petak u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2017, 05:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski paraglajderi u petak u Vršcu

U Srbiju dolazi 130 pilota paraglajdera iz 20 zemalja sveta dolazi na takmičenje za Svetski kup u disciplini precizno sletanje.

Takmičenje se održava od 7. do 9. aprila, a na njemu će učestvovati oko 15 pilota iz Srbije od kojih su četvorica prošlu godinu završila u deset najboljih pilota u ukupnom plasmanu svetskog kupa.

Očekuje se učešće i drugih članova reprezentacije koja je u 2016. godini postala najbolja ekipa Evrope, a Srbija je trenutno među 56 nacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rangirana kao najbolja na svetskoj rang listi koju objavljuje Svetska vazduhoplovna federacija.

Direktor takmičenja, Željko Ovuka rekao je da su takmičenja za svetski kup po pitanju konkurencije izuzetno jaka, ali da ih takmičari vole jer nose i značajne bodove za svetsku rang listu.

"Ovo će biti najmasovnije takmičenje za svetski kup u preciznom sletanju paraglajderom koje je ikada održano. Srbija je 2011. godine postavila rekord po broju učesnika sa 104 takmičara, prošle godine je tek Indonezija pomerila taj broj na 123, a sada će kod nas biti maksimalan dozvoljen broj pilota za takmičenje ovog ranga - njih 130", istakao je Ovuka.

Piloti će ovom prilikom poletati sa Vršačke kule sa visine od 399 metara, a njihov zadatak je da slete na cilj koji je prečnika dva centimetra, a svako odstupanje od zadatog cilja se "kažnjava" poenima.

Svake godine, ovo prestižno takmičenje se održi na četiri svetske destinacije, a ove godine Srbija je ostvarila to pravo zajedno sa Indonezijom, Kanadom i Slovenijom.

Takmičari će na ovaj događaj doći u Vršac sa 20 različitih destinacija iz celog sveta: Belorusije, Bugarske, Kanade, Češke, Hong Konga, Mađarske, Indonezije, Japana, Južne Koreje, Crne Gore, Kosova, Nepala, Poljske, Rumunije, Slovenije, Turske, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Albanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

[NAJAVA] Svetski kup u preciznom sletanju paraglajderom u Vršcu

Izvor: TangoSix.rs, 06.Apr.2017

Svetski kup u preciznom sletanju paraglajerom biće održan od 7-9. aprila u Vršcu. Takmičarski program zakazan je za vikend – 8. i 9. aprila, saopštio je Vazduhoplovni savez Srbije.. Kako je rečeno, ispred Vršačke kule okupiće se 130 pilota paraglajdera iz 20 zemalja sveta:. – Piloti će...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.