Izvor: Blic, 20.Sep.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka: Srbiji nedostaju grinfild investicije

Srbija treba da privuče grinfild investicije u nove projekte, da reformiše obrazovanje i promeni strukturu javne potrošnje da bi mnogo godina održala snažan privredni rast i približila se privredama Evropske unije, kazala je koorinatorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Džejn Armitaž.

Ona je na konferenciji o reformama u Srbiji izjavila da je 90 odsto investicija u Srbiju u prethodnim godinama došlo od privatizacije, kao i da su samo 10 odsto bila ulaganja u nove projekte >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnosno grinfild investicije.

Potrebno je privući veći broj grinfild investicija, jer one povećavaju zaposlenost i poboljšavaju nivo tehnološkog razvoja zemlje, kazala je Armitaž na konferenciji koju je organizovao Centar za liberalno-demokratske studije uz podršku Svetske banke.

Srbija ima javnu potrošnju između 40 i 45 odsto, kazala je Armitaž i dodala da su zemlje koje su uspele da ostvare dugoročan jak privredni rast, koji je Srbiji potreban, takođe imale visok nivo javne potrošnje, ali je struktura bila drugačija nego u Srbiji

Predsednik Svetske banke u Srbiji kazao je da postoji realna nada da će se posle izbora sadašnje vlade Srbija vratiti na put reformi i napredovati.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potrebno više grinfild investicija

Izvor: B92, 21.Sep.2008, 00:37

Beograd -- U Srbiji je 90 odsto investicija došlo od privatizacije, a samo 10 odsto od ulaganja u nove projekte, navode u Svetskoj banci... Srbija treba da privuče grinfild investicije u nove projekte, da reformiše obrazovanje i promeni strukturu javne potrošnje da bi mnogo godina održala snažan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.