Sertić: Kreativna industrija - motor razvoja privrede

Izvor: Beta, 03.Okt.2014, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Kreativna industrija - motor razvoja privrede

BEOGRAD, 3. oktobra 2014. (Beta) - Kreativna industrija nije dovoljno prepoznata u Srbiji, a može da bude motor razvoja privrede, izjavio je u petak ministar privrede Srbije Željko Sertić.

"Ova delatnost u Srbiji tek izniče, a u razvijenim zemljama sveta je ozbiljan nosilac razvoja", kazao je Sertić u Privrednoj komori Srbije (PKS) na sastanku predstavnika države, privrede i struke iz oblasti kreativne industrije.

Grane privrede i oblasti koje obuhvata kreativna industrija >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << su - grafička industrija, izdavačka delatnost, diskografija, knjižarstvo i distribucija knjiga, kinematografija, radiodifuzne organizacije, oglašivači, agencije za tržišno komuniciranje.

Preduzetnici iz oblasti kreativne industrije izložili su probleme sa kojima se susreću u poslovanju, a ministar Sertić im je poručio, da će svi njihovi zahtevi biti objedinjeni u poseban dokument, koji će biti upućen Ministarstvu privrede.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kreativna industrija - motor razvoja privrede

Izvor: RTS, 03.Okt.2014

Ministar privrede Srbije Željko Sertić kaže da kreativna industrija nije dovoljno prepoznata u Srbiji, a može da bude motor razvoja privrede. ..Kreativna industrija u Srbiji tek izniče, a u razvijenim zemljama sveta je ozbiljan nosilac razvoja, rekao je Sertić u Privrednoj komori Srbije na sastanku...

Nastavak na RTS...

Kreativna inudstrija motor privrede

Izvor: B92, 03.Okt.2014

Kreativna industrija nije dovoljno prepoznata u Srbiji, a može da bude motor razvoja privrede, izjavio je ministar privrede Srbije Željko Sertić..."Ova delatnost u Srbiji tek izniče, a u razvijenim zemljama sveta je ozbiljan nosilac razvoja", kazao je Sertić u Privrednoj komori Srbije (PKS) na sastanku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.