SAD oporavlja izvoz i obara deficit

Izvor: B92, 08.Nov.2015, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD oporavlja izvoz i obara deficit

Trgovinski deficit SAD je u septembru pao na najniži nivo za poslednjih sedam meseci, jer se izvoz oporavio dok je uvoz smanjen.

Prema podacima američkog ministarstva trgovine, trgovinski deficit SAD je u septembru smanjen na 40,8 milijardi dolara, što je 15 odsto niže u odnosu na deficit od 48 milijardi dolara iz avgusta, prenosi američka agencija AP.

Izvoz SAD je u oktobru porastao 1,6 odsto, na 187,9 milijardi dolara, podstaknut snažnom prodajom komercijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aviona i motora za avione.

Uvoz je, sa druge strane, smanjen za 1,8 odsto, na 228,7 milijardi dolara, pošto je veliki pad cena nafte oborio uvoz benzina za 8,3 odsto, na 13,8 milijardi dolara, najniži nivo od maja 2004. godine.

Ekonomisti očekuju da će deficit u narednim mesecima rasti, jer slaba globalna privreda i jak dolar vrše pritisak na izvoz, navodi agencija AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Transakcije vinule profit Vize u nebo

Izvor: B92, 08.Nov.2015

Profit Vize uvećan je 41 odsto u fiskalnom četvrtom kvartalu, zahvaljujući nižim parničnim troškovima i povećanom obimu globalnih transakcija...Neto profit ove američke kompanije u oblasti elektronskog plaćanja je, u tri meseca završno sa septembrom, porastao na 1,51 milijardu dolara ili 62...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.