Prokopijević: Ekonomija je u rukama izvršne vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2012, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokopijević: Ekonomija je u rukama izvršne vlasti

BEOGRAD -

Ekonomista Miroslav Prokopijević izjavio je danas da izbor Tomislava Nikolić za novog predsednika Srbije neće imati nikakav uticaj na ekonomiju zemlje, ukoliko on ostane u okviru mandata, koji se uglavnom svodi na protokolarne dužnosti.

"Ako se napravi kartel da je on predsednik, a da je njegova stranka (Srpska napredna stranka) ta koja ulazi u vlast, onda je to druga situacija, jer su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oni malo manje protržišni i manje za vladavinu prava od dosadašnje koalicije", kazao je Prokopijević agenciji Beta.

On je rekao da "politička prošlost Nikolića nije sjajna", ali i da "nije sjajno ni kako su demokrate vladale, jer je to period obeležen sveopštim rastom kriminala i korupcije i to ih je verovatno koštalo predsedničke pobede".

Prokopijević je ocenio da pobednika na predsedničkim izborima čeka "prilično loša situacija" u zemlji, jer, kako je istakao, ono što se dešavalo do sada "ne može da se održi u ostatku godine i u 2013. godini".

"Sada će biti potrebni određeni rezovi, smanjivanje budžeta. Mora će da se odluči gde će se štedeti. Da li će to biti penzije i plate, da li će to biti javne nabavke i kapitalna ulaganja, ali je to stvar vlade na kojoj je izvršna vlast, a ne predsednika", rekao je on.

Prokopijević smatra da ni demokrate, ni naprednjaci "nisu za vladavinu prava i protržišnu privredu", ali da su demokrate i grupa oko njih "za nijansu više za te dve stvari".

On je zaključio da ukoliko se do sada na ekonomskom polju nije ništa dešavalo, potencijalna vlada naprednjaka i socijalista može značiti da će u toj oblasti biti "možda još i malo gore".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nikolića čeka loša ekonomija"

Izvor: B92, 21.Maj.2012

Beograd -- Ekonomista Miroslav Prokopijević izjavio je da izbor Tomislava Nikolić za predsednika neće imati uticaj na ekonomiju zemlje, ukoliko on ostane u okviru mandata..."Ako se napravi kartel da je on predsednik, a da je njegova stranka (Srpska napredna stranka) ta koja ulazi u vlast, onda je...

Nastavak na B92...

Prokopijević: Ekonomija je u rukama izvršne vlasti

Izvor: EMportal, 21.Maj.2012

Ekonomista Miroslav Prokopijević izjavio da izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije neće imati nikakav uticaj na ekonomiju zemlje ako on ostane u okviru mandata, koji se uglavnom svodi na protokolarne dužnosti.

Nastavak na EMportal...

Ekonomiji Srbije treba stabilna vlada

Izvor: NaDlanu.com, 21.Maj.2012

BEOGRAD, 21. maja 2012. (Beta) - Ekonomista Miroslav Zdravković ocenio je u ponedeljak da izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije neće imati mnogo uticaja na ekonomiju zemlje i da bi najbolje bilo da novu vladu formira Demokratska stranka i Srpska napredna stranka... BEOGRAD, 21. maja 2012....

Nastavak na NaDlanu.com...

Slab uticaj Nikolića na ekonomiju

Izvor: B92, 21.Maj.2012

Beograd -- Ekonomski analitičari ocenjuju da novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće imati veliki uticaj na ekonomiju zemlje jer su mu ustavna ovlašćenja skromna...Ustav Srbije definiše da vlada direktno sprovodi ekonomsku politiku zemlje, dok uticaj predsednika može biti samo posredan...Ekonomista...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.