Problem jestivog ulja praktično je rešen

Izvor: S media, 07.Sep.2010, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem jestivog ulja praktično je rešen

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio da je Vlada vrlo ozbiljna u pogledu rešavanja pitanja nestašica osnovnih životnih namirnica i da se, kada je u pitanju ulje, može reći da je taj problem praktično rešen.

"Ono što je važno za gradjane je da ulja ima dovoljno, da ne treba da podležu psihozi i da će snabdevanje biti normalizovano bukvalno u roku od dan- dva", izjavio je Cvetković.

"Mi smo obezbedili dovoljne količine ulja iz rezervi, a takodje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << imamo najavu od nekih domaćih proizvodjača da će izaći sa dodatnim količinama, tako da treba očekivati da će cena ulja biti izmedju 120 i 125 dinara, u količinama koje su sasvim dovoljne", rekao je Cvetković.

Premijer je precizirao da je ulje koje će biti pušteno na tržište iz Robnih rezervi svojevremeno kupljeno od domaćih proizvodjača, tako da se ne radi ni o kakvoj zameni za tu životnu namirnicu.

Cvetković je istakao da je Srbija veliki izvoznik ulja, koji je njen peti izvozni poljoprivredni artikal, `tako da je potpuno besmisleno da u zemlji koja 40 odsto svoje proizvodnje izvozi, nema dovoljno ulja`.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Problem jestivog ulja praktično je rešen

Izvor: TV Avala, 07.Sep.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je vlada vrlo ozbiljna u pogledu rešavanja pitanja nestašica osnovnih životnih namirnica i da se, kada je u pitanju ulje, može reći da je taj problem praktično rešen.

Nastavak na TV Avala...

Cvetković: Problem ulja riješen

Izvor: Capital.ba, 07.Sep.2010

BEOGRAD, Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da je vlada vrlo ozbiljna u pogledu rješavanja pitanja nestašica osnovnih životnih namirnica. On je dodao da se, kada je u pitanju ulje, može reći da je taj problem praktično riješen. 'Ono što je važno za građane je da ulja ima dovoljno, da ne...

Nastavak na Capital.ba...

Ulja ima dovoljno i građani ne treba da podležu panici.

Izvor: TV Avala, 07.Sep.2010

Snabdevanje će biti normalizovano za dan - dva, kaže premijer Cvetković.

Nastavak na TV Avala...

Obećanja ne toče ulje

Izvor: Politika, 07.Sep.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je juče u Nišu da je vlada vrlo ozbiljna u pogledu rešavanja pitanja nestašice osnovnih životnih namirnica i da se, kada je u pitanju ulje, može reći da je taj problem praktično rešen. Premijer je obećao da će to pitanje biti skinuto sa dnevnog reda...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.