Počela gradnja tehnološkog parka u Inđiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2012, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela gradnja tehnološkog parka u Inđiji

INĐIJA -

Indijska "Embasi grupa" danas je polaganjem kamena temeljca počela u Inđiji izgradnju informaciono-tehnološkog i biznis parka, koji će okupiti preduzeća iz oblasti novih tehnologija.

Premijer Srbije Mirko Cvetković istakao je, nakon polaganja kamena temeljca, da čvrsto veruje da će današnji dan biti prekretnica u razvoju IT tehnologije i novo poglavlje u ekonomskom razvoju Srbije.

On je ukazao da će u IT parku posao naći 1.000 mladih stručnjaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a u roku od 10 godina 25.000 stručnjaka i inženjera IT tehnologije.

Cvetković je naglasio da je izgradnja ovog parka u vremenu ekonomske krize ohrabrenje za Srbiju i dokaz da je vlada vodila stabilnu ekonomsku politiku i očuvala ekonomske potencijale zemlje.

Prema njegovim rečima, IT park u Inđiji ima međunarodni značaj, biće izvozno orijentisan i angažovaće mladi stručan kadar, čime u sebi sažima sva opredeljenja ove vlade.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsednik i generalni direktor "Embasi grupe" Džitu Virvani, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, predsednik opštine Inđija Goran Ješić i indisjaka ambasadorka u Srbiji Nengča Lovum.

Projekat izgradnje IT parka uključuje izgradnju kancelarijskog prostora klase A, od ukupno 25.000 kvadratnih metara smeštenih u četiri poslovne zgrade.

Projekat će se sastojati iz više faza, a planirano je da prva faza bude završena u drugom kvartalu iduće godine.

Predviđeno je da bi ovaj park u narednih pet godina mogao da se proširi i do 250.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela izgradnja IT parka u Indjiji

Izvor: Beta, 19.Apr.2012

INDJIJA, 19. aprila 2012. (Beta) - Indijska kompanija Embasi grupa počela je u četvrtak gradnju informaciono-tehnološkog (IT) parka u Indjiji, u koji će u prvoj fazi biti uloženo 40 miliona dolara...Prem..

Nastavak na Beta...

Još šest investicija u toku

Izvor: Danas, 19.Apr.2012

Indijska kompanija Embasi grupa počela je juče gradnju informaciono-tehnološkog parka u Inđiji, u koji će u prvoj fazi biti uloženo 40 miliona dolara. Premijer Mirko Cvetković je na polaganju kamena temeljca istakao da novi IT centar predstavlja prekretnicu u razvoju informacionih tehnologija...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.