Obradović: Nastavak razvoja, budžet na vreme

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Nastavak razvoja, budžet na vreme

Poslanica SNS Marija Obradović ocenila je da je predloženi budžet pokazatelj da se nastavlja održivi ekonomski razvoj Srbije, istakla da će budžet biti donet na vreme i odbila primedbe opozicije da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme, što, istakla je, demantuje činjenica da su već podneli oko 100 amandmana.

Obradović je u izjavi novinarima u parlamentu navela da nismo nikada imali ovako "čistu" ekonomsku kasu, i da je jasno da su sve mere i zakoni ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << usvojeni u parlamentu doneli rezultate.

Kako je rekla, zacrtani ciljevi postignuti su godinu dana ranije od planiranog i podvukla da su stigle pohvale i od strane Fiskalnog saveta, od MMF, kao i da se nije dešavalo da su i sindikati i poslodavci zadovoljni onime što se čini i što je urađeno.

Obradović je navela i da je reč o nikad manjem deficitu i da je 2014. godine on bio dva i po puta veći.

Prema njenim rečima, predviđeno je i povećanje zarada za vojsku, policiju, obrazovanje...

Ukazavši i da je ministar Dušan Vujović danas na Odboru skupštine za finansije argumentovano pričao o Predlogu budžeta i o tome koliko je sada "zdrava" srpska ekonomija i koliko su mere fiskalne konsolidacije donele rezultate, Obradović je rekla da je najvažnije povećanje kvaliteta života i standardna građana.

Na pitanje zašto nema prenosa na RTS, Obradović je rekla da je to pitanje za javni servis, navodeći da je prenos omogućen na skupštinskom sajtu.

Povodom zamerki da nisu imali dovoljno vremena da se primpreme za raspravu i amandmane, Obradović je rekla da je to "pesmica koju opozicija često ponavlja, "a to da li su imali dovoljno vremena govori da su do sada podneli skoro stotinu amandmana".

"Neka radi i opozicija svoj posao, jedva čekam da ih čujem u raspravi i njihove konstruktivne predloge a budžet će biti usvojen na vreme", rekla je.

Kako je dodala, opali su "snažno, rejtinzi opozicije, naročito posle incidenata u parlamentu koje su pravili".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Martinović: Nisu imali vremena, a podneli 300 amandamana

Izvor: RTS, 04.Dec.2016

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je izjavio da je očigledno da opozicija ne može da nađe nikakavu suštinsku zamerku predlogu budžeta za 2017. i istakao da je taj budžet instrument za dalje jačanje srpske ekonomije. Poslanica SNS Marija Obradović ocenila je da je predloženi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.