Novi ugovori za vojvođanske gradove i opštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2016, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ugovori za vojvođanske gradove i opštine

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški uručio je danas ugovore u vrednosti od 380 miliona dinara za 25 opština i gradova na teritoriji Vojvodine.

Danas su uručeni i ugovori u okviru konkursa za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, a njihova ukupna vrednost je 503 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

Sredstva je na ovom konkursu dobilo 36 opština u Vojvodini, a u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su namenska sredstva Sekretarijata.

Za ove potrebe novac će izvojiti i lokalne samouprave.

"Sigurno je da smo napravili dobar rezultat, posebno kada je reč o kanalskoj mreži i njenom održavanju. Uspeli smo u poslednje četiri godine da uredimo oko 5.000 kilometara kanalske mreže, da privedemo kraju posao pojačanog održavanja i uđemo u redovne tokove", kazao je Bogaroški prilikom dodele ugovora.

On je kazao da se u narednom periodu akcenat mora staviti na druge poslove, poput sređivanja crpne podstanice i pravljenja dvonamenskih kanala, koji će služiti i za navodnjavanje.

Bogaroški je istakao i da će konkurs ponovo biti raspisan, jer je u interesu da se ta sredstva u potpunosti utroše, a ostalo je još 50 miliona dinara za oblast vodosnabdevanja i 90 miliona dinara za potrebe uređenja kanalske mreže.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.