Novi silosi za vršačka sela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi silosi za vršačka sela

VRŠAC - Ministarstvo poljoprivrede Srbije podržalo je ideju opštine Vršac da se u saradnji sa zemljoradnicima izgrade novi skladišni kapaciteti kako bi se zaštila primarna poljoprivredna proizvodnja, saopšteno je danas iz te opštine.

Zamenik predsednika opštine Vršac Mirko Dobrosavljević rekao je da je cilj izgradnje novih silosa da se primarni proizvođači zaštite od udara niskih cena na početku žetve, odnosno da svoje proizvode prodaju kada im tržišna cena bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najpovoljnija.

"Svi postojeći skladišni kapaciteti u opštini Vršac su privatni, tako da resorno ministarstvo i Direkcija za robne rezerve nemaju uticaja na uslove lagerovanja. Zbog takvog stanja najveći deo novca ostaje skladištarima i trgovcima na veliko, dok ratari ostaju kratkih rukava", rekao je Dobrosavljević.

On je obrazložio da je ideja da Ministarstvo poljoprivrede i poljoprivrednici udruže sredstva i zajedno izgrade silose.

Prema njegovim rečima, sledeći korak jeste animiranje ratara da se udruže i konkurišu za realizaciju projekta.

"Silosi bi bili izgrađeni u onim selima u kojima će ratari biti najsložniji, ali će dobiti gasifikovana mesta kako bi se odmah mogle instalirati i sušare", rekao je Dobrosavljević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi silosi za zaštitu poljoprivrednih proizvođača

Izvor: EMportal, 05.Nov.2008

Ministarstvo poljoprivrede Srbije podržalo je ideju opštine Vršac da se u saradnji sa zemljoradnicima izgrade novi skladišni kapaciteti kako bi se zaštila primarna poljoprivredna proizvodnja, saopšteno je iz te opštine.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.