Norveška pozajmljuje MMF-u 7 mlrd €

Izvor: B92, 21.Dec.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška pozajmljuje MMF-u 7 mlrd €

Oslo -- Norveška će ponuditi MMF-u zajam od 55 milijardi kruna (7,1 milijardu evra) kako bi pomogla da se izbegne bankrot prezaduženih evropskih zemalja.

Norveški premijer Jens Stoltenberg istakao je danas da je u interesu Norveške da pomogne evropskim trgovinskim partnerima "koji su sada u teškoj ekonomskoj situaciji".

Iako nije članica EU, Norveška je u prilici da pomogne jer je stanje njene ekonomije dobro zahvaljujući prihodu od izvoza nafte i gasa.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Članice zone evra dogovorile su se da obezbede 150 milijardi evra MMF-u u formi bilateralnih zajmova.

I neke zemlje EU koje nisu članice zone obećale su da će učestvovati u tom paketu.

Dodatna sredstva MMF će usmeriti u poseban fond iz kojeg će se investirati u zoni evra uz ulaganja iz Evropskog fonda za finansijsku stabilnost, spasilačkog fonda zone evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Norveška nudi MMF-u sedam milijardi evra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Dec.2011

Norveška će ponuditi zajam od 55 milijardi kruna (7,1 milijardu evra) Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) kako bi pomogla da se izbegne bankrot prezaduženih evropskih zemalja. Iako nije članica EU, Norveška je u prilici da pomogne jer je stanje njene ekonomije dobro zahvaljujući prihodu od...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Norveška nudi MMF-u sedam milijardi evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2011

Norveška će ponuditi zajam od 55 milijardi kruna (7,1 milijardu evra) Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) kako bi pomogla da se izbegne bankrot prezaduženih evropskih zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Večernja analiza za 21.12.2011

Izvor: FXLider.com, 21.Dec.2011

EUR/USD se na forex tržištu danas kreće uz oscilacije. GDP Italije je smanjen 0.2 pc u trećem kvartalu. Jens Stoltenberg premijer Norveške izjavio je da je ova zemlja doprinela sa 6 milijardi evra IMF-u i ako nije čak ni članica EU. Objavljene su zabeleške MPC Banke Engleske. Danas tokom...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.