Niže carine na uvoz kola

Izvor: S media, 19.Nov.2011, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niže carine na uvoz kola

Prema odredbama važećeg Prelaznog sporazuma o trgovini i između EU i Srbije od 1. januara 2012. godine biće snižene carine za uvoz automobila.

Nevaljala reklama za Fiat 500 (VIDEO)

FOTO: Ševrolet Spark (2013)

Muškarci su "najbolji" vozači! (VIDEO)
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Carina za vozila koja silaze sa traka fabrika u EU iznosiće samo 2,5 odsto. Za vozila koja su proizvedena van zajednice evropskih država, carina ostaje 12,5 odsto.

- To praktično znači da će najprodavanija vozila pojeftiniti za stotinak evra. S obzirom na to da već svi uvoznici nude raznorazne popuste i poklone, ne verujem da će to nešto mnogo uticati na povećanje prodaje - kaže Miloš Petrović, predsednik Asocijacije uvoznika automobila Srbije.

Polovni automobili

Carina na uvoz polovnih vozila, trebalo bi shodno dosadašnjoj praksi da prati visinu carine za uvoz novih automobila.

Naravno, moguće je uvesti samo vozila sa „evro 3“ motorom,ili takozvane „oldtajmere“ proizvedene pre 31. decembra 1970, uz potvrdu Muzeja automobila iz Beograda.

(Večernje novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.