Nemačka uvodi putarine za strance

Izvor: B92, 07.Jul.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka uvodi putarine za strance

Berlin -- Nemački ministar transporta Aleksander Dobrint planira da uvede putarinu za automobile na osnovu koje će strani vozači plaćati vožnju kroz tu zemlju.

Nemačka već ima putarinu za kamione ali, za razliku od mnogih evropskih zemalja, nema putarinu za automobile.

Dobrint je danas rekao da milioni stranih automobila prolaze kroz Nemačku, a da pritom ne doprinose održavanju nemačkih saobraćajnica, dodavši da ta "praznina izazvana pravičnošću" treba da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << popunjena.

Dobrint planira da 2016. godine uvede nalepnice za putarinu za sve automobile. Inostrani vozači moći će da putem interneta ili na benzinskim stanicama kupe vinjete.

Istovremeno će porezi na automobile u Nemačkoj biti smanjeni. On je izrazio uverenost da to neće biti problem.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka planira uvođenje putarine za strane automobile

Izvor: Blic, 07.Jul.2014

Nemački ministar transporta Aleksander Dobrint planira da uvede putarinu za automobile na osnovu koje će strani vozači plaćati vožnju kroz tu zemlju...Nemačka već ima putarinu za kamione ali, za razliku od mnogih evropskih zemalja, nema putarinu za automobile...Dobrint je danas rekao da milioni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.