Najveći pad Tokijske berze od juna 2013.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći pad Tokijske berze od juna 2013.

Akcije na Tokijskoj berzi su danas pale za preko 5,0 odsto, čime je nastavljen sunovrat vrednosti globalnih berzanskih indeksa, pošto je snažno jačanje jena naštetilo izvoznicima, a bojazan u pogledu stanja globalne ekonomije "oterala" investitore ka sigurnim utočištima.

Pad japanskih akcija, najveći u procentima od juna 2013, usledio je posle posrtanja evropskih i američkih berzi, dog kog je došlo zbog zabrinutosti u pogledu stanja finansijskog sektora u uslovima usporavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rasta globalne ekonomije, prenosi agencija Frans pres.

Najveći gubitnici tokom trgovanja na Tokijskoj berzi bile su akcije najvećih japanskih banaka i vodeće brokerske kuće Nomura, dok su akcije proizvođača automobila Tojote pale za preko šest odsto.

Glavni indeks Tokijske berze, Nikei 225, pao je za 5,40 odsto, da bi na završetku trgovanja bio zaključen na 16.085,44 poena.

Dolar je "skliznuo" ispod 115 jena, što je njegov najniži nivo od kraja 2014. godine.

Takođe, prinosi na 10-godišnje japanske državne obveznice su prvi put u istoriji pali ispod nule, navodi Frans pres.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.