NBS prodala bankama i kupila od njih po 10 miliona evra

Izvor: S media, 27.Apr.2010, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS prodala bankama i kupila od njih po 10 miliona evra

Narodna banka Srbije (NBS) organizovala danas dve tromesečne svop aukcije deviza na kojima je bankama prodala i od njih kupila po 10 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju NBS, treća redovna svop aukcija organizovana je da bi se pospešili medjubankarska trgovina devizama i razvoj tržišta instrumenata zaštite od deviznog rizika.

U svop trgovini devizama banke kupuju ili prodaju devize uz obavezu da ih u odredjenom roku, u ovom slučaju nakon tri meseca, po unapred odredjenoj ceni prodaju ili kupe.

Najavljeno je da će NBS narednu tromesečnu svop aukciju kupovine i prodaje deviza organizovati 4. maja.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na svop-aukciji NBS prodao i kupio po 10 miliona evra

Izvor: Capital.ba, 27.Apr.2010

BEOGRAD, Narodna banka Srbije organizovala danas dvije tromjesečne svop-aukcije deviza, na kojima je bankama prodala i od njih kupila po 10 miliona evra. Kako se navodi u saopštenju NBS-a, treća redovna svop-aukcija organizovana je da bi se pospješili međubankarska trgovina devizama i razvoj tržišta...

Nastavak na Capital.ba...

Tromesečne svop aukcije NBS

Izvor: Kamatica.com, 28.Apr.2010, 10:11

Narodna banka Srbije organizovala je juče nove aukcije tromesečnih svop prodaja i svop kupovina deviza, s ciljem podsticanja međubankarske terminske trgovine devizama i razvoja tržišta instrumenata zaštite od deviznog rizika.  Narodna banka Srbije je bankama prodala svih ponuđenih deset...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.