Mladići tužili državu zbog 14.540 €

Izvor: B92, 20.Maj.2011, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladići tužili državu zbog 14.540 €

Beograd -- Supruga i sin haškog begunca Ratka Mladića, Bosiljka i Darko Mladić, tužili su Srbiju jer im je tokom pretresa kuće 22. februara 2010. oduzeto 14.540 evra.

Advokat Miloš Šaljić, koji je podneo tužbu, rekao je za list da su Tužilaštvo za ratne zločine i policija bespravno oduzeli novac iz kuće Mladićevih i da za to nije bilo nikakvog osnova.

"Od Bose je oduzeto 1.940 evra, a od Darka 12.600. Zato tužimo državu za povraćaj bespravno oduzetih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvari. Policija i tužilaštvo nisu imali nikakvog osnova da to urade", rekao je Šaljić.

On je rekao da sinu i supruzi Ratka Mladića novac nije mogao biti oduzet, jer protiv njih nije pokrenut nikakav postupak i da je država trebalo da dokaže da su pare namenjene za finanisranje Mladićevog skrivanja.

Dodao je da ne postoji nijedan dokaz da su Bosiljka i Darko Mladić hteli da upotrebe novac u bilo kakve protivzakonite svrhe, kao i da je ta svota i ranije bila u kući, ali da je u prethodna tri pretresa niko nije uzeo.

Početak sudjenja po tužbi Bosiljke i Darka Mladića protiv države zakazan je za 23. maj u Prvom osnovnom sudu, a istog dana biće održan i pretres po tužbi snahe Ratka Mladića Biljane koja je tužila preduzeće Telekom Srbija zbog otkaza.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladićevi tuže državu zbog oduzetog novca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2011

BEOGRAD -..Supruga i sin haškog begunca Ratka Mladića, Bosiljka i Darko Mladić, tužili su državu Srbiju jer im je u poslednjem pretresu kuće 22. februara 2010. godine oduzeto 14.540 evra, pišu danas Večernje novosti...Advokat Miloš Šaljić, koji je podneo tužbu, rekao je za list da su Tužilaštvo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Porodica Ratka Mladića tužila državu zbog 14.540 evra

Izvor: SrbijaNet.rs, 20.Maj.2011

Supruga i sin haškog begunca Ratka Mladića, Bosiljka i Darko Mladić, tužili su državu Srbiju jer im je u poslednjem pretresu kuće 22. februara 2010. godine oduzeto 14.540 evra, pišu Večernje novosti od petka. Advokat Miloš Šaljić, koji je podneo tužbu, rekao

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Porodica Mladić tužila Srbiju

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2011

BEOGRAD - Supruga i sin najtraženijeg haškog bjegunca Ratka Mladića, Bosiljka i Darko, tužili su državu Srbiju zato što su im tužilaštvo za ratne zločine i policija, kako navode, bespravno oduzeli 14.540 evra prilikom posljednjeg pretresa kuće, 22. februara prošle godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Mladićeva porodica tuži Srbiju!

Izvor: S media, 20.Maj.2011

Supruga i sin haškog begunca Ratka Maldića podneli tužbu protiv države Srbije kojom zahtevaju povratak 14.540 evra oduzetih tokom pretresa njihove kuće. ..Supruga i sin haškog begunca i generala vojske Republike Srpske Ratka Mladića podneli su Prvom osnovnom sudu u Beogradu tužbu protiv države...

Nastavak na S media...

Mladićeva porodica traži povraćaj novca

Izvor: RTS, 20.Maj.2011

Supruga i sin Ratka Mladića podneli su tužbu protiv države Srbije sa zahtevom da im se vrati 14.540 evra, oduzetih tokom više policijskih akcija pretresa njihove kuće na Banovom Brdu...Bosiljka i Darko Mladić, supruga i sin haškog begunca Ratka Mladića, podneli su Prvom osnovnom sudu u Beogradu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.