Minoran veb marketing u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2011, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minoran veb marketing u Srbiji

BEOGRAD -

U Srbiji se jedva tri odsto marketinga odvija preko Interneta, dok se na primer u Velikoj Britaniji 20 odsto marketinga odvija preko Interneta, istaknuto je na okruglom stolu o razvoju marketinga na Internetu koga su organizovali Privredna komora Srbije i Društvo za informatiku Srbije.

Na skupu je istaknuto i da u Srbiji samo oko 40 odsto domaćinstava ima Internet, ali da je i to je dovoljan obim za krupne promene u komuniciranju velikog dela stanovništva.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />U najrazvijenijim zemljama Evropske unije, 80 odsto stanovništva koristi Internet.

Sekretarka Udruženja informatičke delatnosti Jelena Jovanović ukazala je na skupu da se "afiliti marketing" odvija preko: veb pretraživača, "mejlova", veb sajtova sa velikom posetom i kupona za popust.

Najčešće se koriste baneri (27 odsto).

Učesnici u poslovanju preko Interneta su, kako je istaknuto na skupu, zbog nepostojanja adekvatnih propisa suočeni sa mnogim teškoćama u poslovanju.

Ponekad ih inspekcija optužuje da nemaju potrebnu dokumentaciju, da se bave pranjem novca i sličnim poslovima.

Traže se originalni dokumenti sa potpisom, overeni pečatom i ostalo.

Učesnici skupa su konstatovali da se sve ovo odvija, iako u Srbiji postoji Zakon o elektronskom dokumentu i Zakon o elektronskom potpisu.

Dogovoreno je da Privredna komora Srbije u saradnji sa zainteresovanim kompanijama napravi model elektronskog poslovanja preko Interneta i predlog potrebnih propisa.

Na veb sajtu Privredne komore Srbije www.pks.rs biće, takođe, otvoren portal na kome će biti razmatrano stanje i predlagane potrebne mere za razvoj marketinga i elektronskog poslovanja preko Interneta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Udeo Internet marketing u Srbiji samo 3 odsto

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Mar.2011

ADVERTISER-SERBIA.COM / Beograd - U Srbiji se jedva tri odsto marketinga odvija preko Interneta, dok u Velikoj Britaniji 20 odsto.. (KLJUČNE REČI: Privredna komora Srbije; PKS; Društvo za informatiku Srbij; sekretarka Udruženja informatičke delatnosti Jelena Jovanović; affiliate marketing; oglašavanje;...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.