Ljajić: Sledi plan B za Telekom

Izvor: RTS, 03.Jan.2016, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Sledi plan B za "Telekom"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da posle odluke Vlade Srbije da se ne proda "Telekom" sledi plan B za tu kompaniju i njegova reorganizacija.
"Moramo da učinimo da se Telekom pripremi za kasniju prodaju, kako bi se postigla veća cena od one koja je ponuđena do sada", rekao je ministar Rasim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ljajić, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, Telekom čeka žestoka utakmica koja ne trpi čekanje.
Ljajić je naglasio da Vlada još nije donela odluku o modelu koji će biti primenjen za Telekom, dodao da je potrebno odmah da se krene u reorganizaciju.
"Mi smo sa sindikatima potpisali specijalni program u slučaju prodaje 'Telekoma'. Oni su složni u tome da 'Telekom' tržišnu utakmicu mora da dobije. 'Telekom' sa ovim brojem zaposlenih teško da može da dobije tu utakmicu", kaže Ljajić i dodaje da "Telekom" ima oko 9.000 zaposlenih, samo u matičnoj kompaniji.
Kada je reč o ekonomskoj situaciji, Ljajić naglašava da treba da bude promena.
"Mi nismo čarobnjaci. Nema prečice do ozdravljenja jedne ekonomije. Svaka država mora da sprovede reforme. Mora da se završi privatizacija, mora da se završi reforma javnih preduzeća. Za sve to postoji politička volja", naglašava Ljajić.
Ministar Ljajić je rekao da je ova godina u kojoj su se delili vaučeri za podsticaj domaćeg turizma, više nego uspešno završena.
Kako je istakao do sada je prijavljeno 229 ugostitelja za taj program, a oni će moći da se prijavljuju tokom cele godine.
"Ove godine očekujemo podelu 46.000 vaučera. Imali smo po prvi put ovoliki rast domaćih turista. Imamo rast od 11 odsto i stranih turista. Nadam se da će biti više nego uspešna i 2016.", naveo je Ljajić.
Ljajić je dodao da je Srbiju posetilo više od milion stranaca u 2015. godini.
Kada je reč o digitalizaciji, međunarodni standard je da se pokraje 95 odsto teritorije i tade se smatra da je zemlja digitalizovana, kaže Ljajić i dodaje da je Srbija digitalizovana više od tog procenta, ali da se taj proces nastavlja jer je cilj da se pokrije što vići deo teritorije.
Govoreći o predstojećim pokrajinskim i lokalnim izborima, lider SDP-a, kaže da se ta stranka aktivno sprema za te izbore i ukoliko bude i vanrednih parlamentarnih izbora biće spremni.
 
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Telekom Srbija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LJAJIĆ: Telekom mora da se reorganizuje i modernizuje

Izvor: Kurir, 03.Jan.2016

BEOGRAD - Posle odluke da se ne proda Telekom, sledi "plan B", a to je njegova potpuna reorganizacija, modernizacija i profesionalizacija, sa jednim ciljem - da izdrži tržišnu utakmicu, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić..."Vlada još nije donela odluku o...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.