LDP: Vlast greši, građani ispaštaju

Izvor: B92, 19.Maj.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Vlast greši, građani ispaštaju

Beograd -- Odluka vlade o izjednačavanju akciza na domaća i uvozna goriva je dokaz njenog "tumaranja" u ekonomskoj i poreskoj politici, kaže Čedomir Jovanović.

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović kaže da je "Vlada Srbije odlučila da podigne akcize na nekvalitetnije benzine i dizel goriva i time konačno javno priznala ono na šta smo mesecima upozoravali da je odabrala najskuplji način da izjednači akcize".

Jovanović je kazao da je LDP >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u januaru podneo gotov zakonski predlog, koji bi, prema njegovim rečima, vratio sve akcize na prošlogodišnji nivo i dodao da je vlada "ponovo izabrala da račun za svoje greške ispostavi građanima i privredi".

"Ovo je još jedan dokaz da vlada istrajava u tumaranju u ekonomskoj i poreskoj politici, a da u sektoru energetike, ključnom za budućnost zemlje i dalje nastavlja praksu poigravanja na klackalici između Evrope i Rusije, pokušavajući da neizmenično obmanjuje i jednu i drugu stranu", naveo je Jovanović.

On naglašava da su "opet na kraju cenu platili naši građani, zato što vlast svoje obaveze iz štetnog energetskog sporazuma sa Rusijom i zaštitu poreskog tretmana koji je garantovala, fakturiše na naš račun, podizanjem akcize na domaći benzin i dizel. Zato će građani i privreda još skuplje plaćati energente, a zahtev Evropske komisije će biti samo formalno ispunjen".

"Građani moraju da znaju kuda vodi i koliko košta ovakva politika. Na svaki litar goriva koji se proda u Srbiji, platiće za 13 dinara skuplju akcizu nego što je to slučaj u Rumuniji, Bugarskoj ili Makedoniji", kazao je Jovanović i poručio da će svaki dan održavanja donetih akciza koštati građane preko 200.000 evra.

Lider LDP je istakao da se prema podacima sa tržišta, za godinu dana potroši 600 miliona litara benzina i preko 950 miliona litara dizela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Vlada odabrala najskuplji način da izjednači akcize

Izvor: SrbijaNet.rs, 19.Maj.2011

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je Vlada Srbije podizanjem akciza na nekvalitetnije benzine i dizel goriva priznala da je odabrala najskuplji način da izjednači akcize i naveo da će to izjednačavanje građane dnevno koštati dodatnih 200.000 evra. "Umesto

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.