Komšijske radnje 50% skuplje od velikih marketa

Izvor: Banke.Online.rs, 30.Jan.2013, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšijske radnje 50% skuplje od velikih marketa

Dok se pojedini delovi Srbije guše od ponude velikih trgovinskih lanaca, drugi vape za većim supermarketom koji bi nižim cenama konkurenciju naučio pameti. Kako su kod lokalnih trgovaca cene i do 40 odsto više, građani se sve češće opredeljuju da robu pazare u hipermarketima koji ih privlače nižim cenama i redovnim akcijama. CENE - Istraživanje „24 sata“ pokazalo je da najskuplje prođu oni koji kupuju u malim, privatnim dućanima na ćošku, a najjeftinije oni koji posete neki od hipermarketa. U Beogradu postoje čitava naselja koja su osuđena na radnje na ćošku. Centar gotovo da nema hipermarket, pa su građani prinuđeni da u dućanima odvajaju mnogo više novca za hranu i ostale potrepštine. Zato porodica Zdravković često prelazi ceo grad kolima kako bi stigla do velikog marketa na drugom kraju grada. - Iako potrošimo gorivo do prodavnice, ispadne nam jeftinije nego da kupujemo u prodavnici ispred zgrade. U hipermarketima pratimo akcije, pa prođemo još jeftinije - priča Slobodanka Zdravković.

Nastavak na Banke.Online.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ako vam je do uštede izbegavajte komšijske radnje

Izvor: Kamatica.com, 30.Jan.2013

Dok se pojedini delovi Srbije guše od ponude velikih trgovinskih lanaca, drugi vape za većim supermarketom koji bi nižim cenama konkurenciju naučio pameti. Kako su kod lokalnih trgovaca cene i do 40 odsto više, građani se sve češće opredeljuju da robu pazare u hipermarketima koji ih privlače...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Banke.Online.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Banke.Online.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.