Ko će na čelo SSSS?

Izvor: B92, 04.Maj.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će na čelo SSSS?

Kandidature za predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije, koji će se birati na Kongresu 28. maja, do sada su podnela dvojica sindikalaca.

Uz to, očekuje se da će se ponovo kandidovati i sadašnji predsednik Ljubisav Orbović.

Prijave su poslali predsednik Samostalnog sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije Dragan Zarubica i predsednik Veća SSSS Kragujevca Jugoslav Ristić, potvrdili su ti kandidati.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Kako je agenciji Beta rečeno u Sindikatu, kandidature se mogu podneti najkasnije 15 dana pred održavanje kongresa, odnosno do 12. maja.

Orbović je do sada dva puta biran za čelnika Saveza samostalnih sindikata Srbije, u septembru 2007. i maju 2010, ali će na osnovu izmena statuta iz 2009. moći ponovo da se kandiduje.

Tim izmenama je predviđeno da predsednik i ostali funcioneri sidikata mogu da se biraju dva puta na po petogodišnje mandate, a prvi Orbovićev mandat bio je na četiri godine.

Kako su rekli u sindikatu, pored izbora rukovodstva, delegati Kongresa će se izjašnjavati izveštaju o radu i novom petogodišnjem planu rada, o novom statutu, i nizom rezolucija medju kojima i o radnom vremenu, agencijama za privremeno zapošljavanje, industrijalizaciji i kolektivnim ugovorima.

U rezoluciji o radnom vremenu sindikat upozorava da propisima nije utvrđena obaveza poslodavca da evidentira radno vreme zaposlenih, tako da bez te evidencije Inspekcija rada nema mogućnost da nadzire poštovanje radnog vremena i omogućava poslodavcima da eksploatišu radnike.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Samostalni sindikat bira predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2015

Kandidature za predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije, koji će biti izabran na Kongresu 28. maja, do sada su podneli Dragan Zarubica i Jugoslav Ristić, a za tu funkciju ponovo će se kandidovati i aktuelni predsednik SSSS Ljubisav Orbović, potvrđeno je Tanjugu u tom sindikatu...Rok za prijavu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.