Iz Španije izašlo 163 milijarde

Izvor: B92, 31.Jul.2012, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Španije "izašlo" 163 milijarde

Madrid -- Centralna banka Španije saopštila je da je ta zemlja u prvih pet meseci ove godine zabeležila odliv kapitala u iznosu od 163 milijarde evra

To sve ukazuje na veliki pad poverenja u sposobnost vlade u Madridu da se izbori sa finansijskim problemima.

Podaci pokazuju da je samo u maju iz zemlje povučeno 41,3 milijarde evra, prema 9,5 milijardi evra iz istog meseca prošle godine, prenela je agencija AP.

U maju je jedna od najvećih španskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << banaka, "Bankija", najavila da će joj biti potrebna državna pomoć od čak 19 milijardi evra, što je navelo vladu da od svojih partnera u evozoni zatraži zajam u iznosu od maksimalno 100 milijardi evra.

Odliv kapitala je posledica toga što stranci prodaju akcije i španske državne i privatne obveznice, dok španske banke i građani polažu novac u inostranstvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz Španije “izašlo” 163 milijarde evra

Izvor: Capital.ba, 31.Jul.2012

MADRID, Centralna banka Španije saopštila je da je ta zemlja u prvih pet mjeseci ove godine zabilježila odliv kapitala u iznosu od 163 milijarde evra. To sve ukazuje na veliki ..

Nastavak na Capital.ba...

Iz Španije iznesene rekordne količine novca - 26 odsto BDP-a

Izvor: B&F Online, 01.Avg.2012, 11:53

Odliv kapitala iz Španije u maju se učetvorostručio na 41,3 milijarde evra, što je u prvih pet meseci ove godine dovelo do rekordne iznešene sume novca iz zemlje - 163 milijarde evra. 

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.