Indeksi se vratili u crveno

Izvor: B92, 15.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeksi se vratili u crveno

Beograd -- Indeksi akcija Beogradske berze, posle tri dana u plusu, vratili su se u "crveno" i Belex15 je pao 0,61 odsto, na 1.445,47.

Opšti Belexline pola procenta, na 2.602,32 indeksna poena, dok je promet iz 274 transakcije vredeo je samo 53,26 miliona dinara (693.840 evra).

U kontinuiranoj trgovini najveći pad ubeležilo je gradjevinsko preduzeće Planum [PLNM], od nešto više od deset procenata, na 3.500 dinara, uz samo dve hartije u prometu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Akcija Agrobačke [AGBC] pojeftinila je gotovo šest odsto, Privredna banka Beograd [PRBN] izgubila je na vrednosti nešto više od četiri procenta uz solidan promet od 1,17 miliona dinara, a Progresu [PRGS] i Univerzal banci [UNBN] cena je pala više od tri odsto.

Dobitnik dana je Energomontaža [EGMN] sa plusom nešto većim od osam procenata uz minimalan promet, dok su po više od sedam odsto poskupele hartije Bambi Banata [BMBI] i Jumbes banke [JMBN] koja se izdvojila i povećim prometom od 1,02 miliona dinara.

U većoj meri porasle su i cene Pupin Telekoma [PTLK], za 6,63 odsto i Simpa [SMPO], gotovo šest procenata.

KBC Sekjuritis: Strani investitori neaktivni

Na nizak obim trgovine na Beogradskoj berzi uticala je mala aktivnost investitora iz inostranstva, kaže analitičar KBC Sekjuritisa (Securities) Vladan Rankov. Naime, petak je bio neradni dan u Poljskoj, Grčkoj, Hrvatskoj i Sloveniji, podsetio je Rankov i dodao da je otuda bilo za očekivati slabije interesovanje institucionalnih investitora iz okruženja. Istovremeno u toku dana nije bilo bitnijih korporativnih vesti koje bi u većoj meri delovale na trgovinu.

Gledano prema prometu u kontinuiranoj trgovini, najveći je ostvaren sa akcijama AIK banke [AIKB], od 5,11 miliona dinara. Među hartijama

kojima se više trgovalo su i Navipove sa prometom od milion i po dinara.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene prometom se izdvojila Fabrika stočne hrane [FSVP] iz Velike Plane sa 13,83 miliona dinara.

Ta hartija, kojom se dugo nije trgovalo, danas je menjala vlasnika po hiljadu dinara, što je procenat niža cena od prethodne.

Kao i dan ranije, za nešto manje od pet miliona dinara trgovalo se akcijama vršačkog preduzeća STUP [STUP], po nepromenjenoj ceni od

8.508 dinara.

Registrovana je i blok trgovina akcija Sacena [SCEN] u vrednosti 5,8 miliona dinara. Nove vlasnike je dobilo nešto manje od deset hiljada

akcija novosadskog preduzeća koje se bavi nekretninama po ceni od 588 dinara za hartiju.

Učešće stranih investitora bilo je oko 22 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija nepunih 14, a u prodaji gotovo 31 odsto.

Najaktiviniji broker bio je Sinerdži kapital koji je sa udelom u broju transakcija manjim od procenat pokrio bezmalo 30 odsto vrednosti prometa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indeksi Berze vratili se u crveno

Izvor: EMportal, 15.Avg.2008

Indeksi akcija Beogradske berze, posle tri dana u plusu, vratili su se u "crveno" i Belex15 je pao 0,61 odsto, na 1.445,47 a opšti Belexline pola procenta, na 2.602,32 indeksna poena.

Nastavak na EMportal...

pukla berza

Izvor: Kurir, 16.Avg.2008, 08:37

BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze u petak su ponovo doživeli fijasko, Beledž 15 pao je za 0,61 odsto, dok je Beledž line takođe izgubio na vrednosti za manje od pola procentnog poena. Prema mišljenju saradnika Ekonomskog instituta Miroslava Zdravkovića, ne treba da budemo iznenađeni ukoliko Beogradska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.