Hrvatska dobila 150 miliona evra zajma

Izvor: S media, 06.Maj.2011, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska dobila 150 miliona evra zajma

Odbor izvršnih direktora Svetske banke odobrio je juče Hrvatskoj 150 miliona evra zajma radi podrške razvojnoj politici koja bi trebalo da osigura oporavak hrvatske privrede, saopšteno je iz te međunarodne organizacije.

Zajam je odobren po šestomesečnom EURIBORU za evro koji je uvećan za fiksnu kamatnu maržu, što bi trenutno odgovaralo kamatnoj stopi od oko 2,5 posto, uz jednokratnu otplatu glavnice nakon 15 godina.

SB odobrio Srbiji novi kredit >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Svetska banka najavljuje još jedan zajam iste vrste, ne navodeći kada će biti odobren. Odobrenim zajmom Svetska banka podupreće nastojanja hrvatske vlade da ubrza održivi privredni oporavak.

(Poslovni.hr)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska dobila 150 miliona evra zajma

Izvor: Capital.ba, 06.Maj.2011

ZAGREB, Odbor izvršnih direktora Svjetske banke odobrio je juče Hrvatskoj 150 miliona evra zajma radi podrške razvojnoj politici koja bi trebalo da osigura oporavak hrvatske privrede, saopšteno je iz te međunarodne organizacije. Zajam je odobren po šestomjesečnom EURIBORU za evro koji je uvećan...

Nastavak na Capital.ba...

Zajam Svetske banke Hrvatskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2011

Odbor izvršnih direktora Svetske banke odobrio je Hrvatskoj 150 miliona evra zajma za razvojnu politiku privrednog oporavka, saopštila je danas ta medjunarodna organizacija. Time se, kako prenose hrvatski mediji, podržava fiskalna konsolidacija i reforme u zdravstvu, penzijskom sistemu i socijalnoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hrvatska: Od svjetske banke kredit od 150 miliona eura

Izvor: Cafe.ba, 06.Maj.2011

Odbor izvršnih direktora Svjetske banke danas je Hrvatskoj odobrio kredit za razvojnu politiku privrednog oporavka od 150 miliona evra.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.