Futura plus kupuje Duvankomerc

Izvor: B92, 04.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Futura plus kupuje Duvankomerc

Podgorica -- Kompanija "Futura plus", srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta, prvorangirana je na tenderu za prodaju crnogorskog "Duvankomerca",prenose podgorički mediji.

Todorić je za Duvankomerc ponudio 6,5 miliona evra

Kompanija "Agrokor", vlasištvo najbogatijeg hrvata Ivice Todorića, isključena je iz nadmetanja iako je njihova ponuda bila trostruko viša.

Prema navodima Tenderske komisije, predlog "Agrokorovog" ugovora je odbijen zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer taj ponuđač nije prihvatio obavezu kupca, koja je bila sastavni deo tendera, da prihvati sve dugove "Duvankomerca" koji premašuju 12,5 miliona evra.

"Agrokorova" ponuda je za 100 odsto vlasništva "Duvankomerca" iznosila 6,5 miliona evra, dok je "Futura plus" ponudila 2,1 milion evra i, kako se pretpostavlja, obavezu preuzimanja svih dugovanja, prenose podgorički mediji.

Najveći deo duga, oko 6,2 miliona, dug je matičnoj kompaniji kao svom glavnom snabdevaču, nešto više od četiri miliona su obaveze prema državi i državnim fondovima, a preostali deo novca predstavlja dug prema dobavljačima.

"Duvankomerc", podsećaju podgorički mediji, osim što je u ogromnim dugovima, i što zapošljava više od 400 radnika kojima novi vlasnik, prema tenderskim uslovima, prosečno mora isplaćivati 260 evra zarade svakog meseca, poseduje oko 100 maloprodajnih objekata (trafika) u Crnoj Gori.

Mediji navode i da bi kupac "Duvankomerca" mogao imati prioritet u kupovini Duvanskog kombinata u Podgorici koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji između novootvorenog "Delta sitija" i budućeg "Atlas centra" i zauzima površinu od 44.000 kvadrata.

Za Subotićem je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje od 1995. do kraja 1996. nelegalnim uvozom i prodajom cigareta na teritoriji Srbije, bio na čelu krimunalne grupe koja je na taj način pribavila sebi imovinsku korist od gotovo 174 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Podgorica: Cane "nadigrao" Todorića

Izvor: Mondo, 04.Okt.2008

Kompanija "Futura plus", srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta, prvorangirana je na tenderu za prodaju crnogorskog "Duvankomerca". Kompanija "Agrokor", vlasištvo Ivice Todorića, isključena je iz nadmetanja iako je njihova ponuda bila trostruko viša.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.