„Folksvagen“ uzima kredit od 20 milijardi evra

Izvor: Capital.ba, 02.Dec.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Folksvagen“ uzima kredit od 20 milijardi evra

FRANKFURT, „Folksvagen“ je postigao dogovor sa 13 banaka o uzimanju kredita od 20 milijardi evra za pokrivanje troškova skandala u vezi sa emisijama štetnih gasova, rekli su izvori upućeni u dogovor. Banke su ponudile kreditiranje od po 1,5 ili 2,5 milijardi evra, pa bi iznos mogao da bude i veći, rekli su izvori koji nisu željeli da budu imenovani. Prema njihovim navodima, tačan kreditni udio banaka biće određen u petak, 4. decembra. Portparol „Folksvagena“ odbio je da komentariše >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ove navode. Njemački gigant našao se u problemima nakon što je otkriveno da je u svoje automobile širom svijeta ugrađivao softver koji manipuliše emisijama azotnog-oksida i ugljen-dioksida, da bi vozila mogla da prođu zvanične testove.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VW na putu bez povratka - kredit od 20 mlrd.€

Izvor: B92, 02.Dec.2015

Nemački auto-gigant Folksvagen dobio je kredit od 20 milijardi evra kako bi premostio finansijske poteškoće koje su nastale posle izbijanja skandala...Kako prenosi Rojters navode neimenovonog izvora, Folksvagenu je 13 banaka ponudilo kredit, od 1,5 do 2,5 milijardi evra svaka, odnosno ukupno 29 milijardi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.