E-uprava doprinosi efikasnosti i transparentosti rada

Izvor: Capital.ba, 02.Dec.2014, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E-uprava doprinosi efikasnosti i transparentosti rada

BEOGRAD, Uvođenje i unapređenje rada elektronskih servisa i e-uprave doprinosi tome da rad javne administracije postane jednostavniji, otvoreniji i transparentniji, izjavio je juče državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Srbije Željko Ožegović.  On je, govoreći na radionici na kojoj su predstavljan Strategija razvoja e- uprave i akcioni plan za period od 2015. do 2018. godine rekao da strategija i Akcioni plan imaju uporište u Strategiji reforme javne uprave, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << usvojene početkom ove godine, a predstavljaće i važan segment novog Akcionog plana koji će biti usvojen do kraja januara 2015. godine. On je kazao da je uvjeren da e-Uprava mijenja društvo, administraciju i birokratiju, koja je često doživljavana kao nešto negativno u javnosti. Prema njegovim riječima, Strategija predstavlja moćan alat redizajna i promjene koju građani očekuju i donosi veliku uštedu u vremenu i novcu, povećava efikasnost i javnost u radu javne administracije i poboljšava komunikaciju države sa građanima, što je jako važno. „Da bi dostigli ove rezultate, važno je imati političku podršku, viziju i stategiju“, istakao je državni sekretar i naglasio da nijedan od tih uslova ne izostaje. Ministarstvo će i dalje nastaviti da pruža podršku razvoja ove oblasti kako bi se dostigli ciljevi, kazao je Ožegović. On je kazao da strategija i akcioni plan treba da postave nove zakonske osnove, kao i da omogući uvođenje novih registara koji nam nedostaju i da bude usaglašena sa svim evropskim direktivama u ovoj oblasti kako bi se približili sa evropskim standardima. Ožegović je rekao da je Srbija tokom bilateralnog skrininga za poglavlje 10 imala dobre ocjene i da je u tom pogledu napravila značaj pomak te da bi trebalo i dalje raditi na tom planu. „To će omogućiti uvođenje tehnologija, registara koji su potrebni za efikasno funkcionisanje same uprave i dostupnost ka državnim organima pa i građanima“, rekao je on. Na predstavljanju strategije i akcionog plana rečeno je da bi u naredne dvije nedjelje trebalo da dođe do finalne verzije tog dokumenta, a da se od januara očekuje početak njene primjene. Tanjug

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Bošnjak: Paket zakona za lokalnu samoupravu

Izvor: Beta Video, 02.Dec.2014

BEOGRAD - Državni sektretar u Ministarsrstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak rekao je da će Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu danas uputiti Vladi paket zakona za lokalnu samoupravu. (CH 7)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.