Drakulić: Hartije od vrednosti stvorile nerealan kurs dinara

Izvor: Blic, 20.Maj.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drakulić: Hartije od vrednosti stvorile nerealan kurs dinara

KRALJEVO - Vlasnik kompanije "Ist point" Zoran Drakulić ocenio je večeras u Kraljevu da je kurs dinara ojačao zbog toga što u kratkoročnim hartijama od vrednosti koje izdaje država sada ima oko dve milijarde evra.

Drakulić je naveo da za srpsku ekonomiju nije dobro to što je kurs dinara ojačao.

"U Srbiji se dešava nova loša stvar, a to je da je država, pošto nije prodala 'Telekom' i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog nepostojanja dalje privatizacije, morala da izađe na tržište sa hartijama od vrednosti", rekao je Drakulić za kraljevačku Televiziju Melos.

Nekadašnji funkcioner Demokratske stranke Srbije rekao je da u "ovom trenutku u tim kratkoročnim hartijama od vrednosti imamo oko dve milijarde evra, što je uticalo na nerealan kurs u zemlji".

"Kod nas je kurs apresirao, a takav primer u svetskoj ekonomiji ne postoji, da imamo lošu ekonomiju, a da nam je kurs tu gde jeste", kazao je Drakulić.

Povezane vesti: Dinar treći dan u porastu, srednji kurs evra niži od 98 Dinar sutra slabiji za šest para, kurs 99,62 Dinar će sutra ojačati, srednji kurs evra 101,16 Blago slabljenje dinara, srednji kurs evra sutra 101,44 Dinar sutra neznatno slabiji, srednji kurs evra 101,19
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Kurs evra

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drakulić: Hartije od vrednosti stvorile nerealan kurs

Izvor: S media, 20.Maj.2011

Vlasnik kompanije "Ist point" Zoran Drakulić ocenio je večeras u Kraljevu da je kurs dinara ojačao zbog toga što u kratkoročnim hartijama od vrednosti koje izdaje država sada ima oko dve milijarde evra. ..Drakulić je naveo da za srpsku ekonomiju nije dobro to što je kurs dinara ojačao..."U...

Nastavak na S media...

Drakulić: Nerealan kurs dinara

Izvor: B92, 20.Maj.2011

Kraljevo, Beograd -- Vlasnik kompanije "Ist point" Zoran Drakulić kaže da je dinara ojačao jer u kratkoročnim hartijama od vrednosti koje izdaje država ima oko dve milijarde evra...Drakulić je naveo da za srpsku ekonomiju nije dobro to što je kurs dinara ojačao..."U Srbiji se dešava nova loša...

Nastavak na B92...

Drakulić: Hartije od vrednosti stvorile nerealan kurs

Izvor: EMportal, 20.Maj.2011

Vlasnik kompanije Ist point Zoran Drakulić ocenio da je dinar ojačao zbog toga što u kratkoročnim hartijama od vrednosti koje izdaje država sad ima oko dve milijarde evra.

Nastavak na EMportal...

Privrednici žele stabilan dinar

Izvor: Blic, 21.Maj.2011, 01:10

BEOGRAD - Jak dinar proteklih dana nije izazvan razvojem privrede, već većom ponudom deviza na tržištu. Zbog toga će dinar pre ili kasnije početi da slabi, a od toga niko neće imati koristi, poručuju srpski privrednici. ..Dinar će u ponedeljak zabeležiti novi rast, i to za 37 para, pa će srednji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.