Đilas: Sanacija Gazele od avgusta

Izvor: B92, 17.Jun.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Sanacija Gazele od avgusta

Beograd -- Intenzivni radovi na sanaciji beogradskog mosta Gazela počeće 1. avgusta i trajaće do 6. oktobra, kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Đilas je najavio da će u vreme intenzivnih letnjih radova na mostu "Gazela" radnim danima umesto šest biti prohodne četiri trake, a tokom vikenda tri.

"Kad god vremenske prilike budu dozvoljavale radovi će svakoga dana trajati 24 sata", rekao je Đilas i dodao da od oktobra do marta naredne godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radovi neće ometati saobraćaj na mostu Gazela.

On je rekao da će intenzivna sanacija ponovo početi na proleće 2011. godine.

Gradonačelnik je najavio i da će od 25. jula početi asfaltiranje deonice autoputa od Sava Centra do Geneksove kule, a ti radovi trebalo bi da budu gotovi do septembra kada se završava sezona godišnjih odmora.

Kao jedan od važnih projekata u saradnji Gradske uprave i preduzeća Putevi Srbije Đilas je najavio i izgradnju petlje "Radnička" koja bi trebalo da spreči velike saobraćajne gužve u toku izgradnje mosta preko Ade ciganlije. "Završetak izgradnje petlje 'Radnička' predviđen je u maju 2012. godine", kazao je gradonačelnik.

Kao važne radove koji će poboljšati bezbednost pešaka u saobraćaju Đilas je naveo i radove na Zrenjanisnkom putu, gde će biti urađeno više od šest kilometara trotoara.

Direktor preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak rekao je da će biti učinjeno sve da radovi proteknu što bezbolnije po Beograđane i uz što manje saobraćajnih gužvi. "Pratićemo situaciju dok budu trajali radovi i tome prilagođavati saobraćajna rešenja", kazao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐILAS: INTENZIVNA SANACIJA GAZELE OD 1. AVGUSTA

Izvor: Kurir, 17.Jun.2010

BEOGRAD - Gradonačelnik Dragan Đilas rekao je da će intenzivni radovi na sanaciji beogradskog mosta "Gazela" početi 1. avgusta i trajati do 6. oktobra...- U vreme intenzivnih letnjih radova na mostu "Gazela" biće prohodne četiri, umesto šest traka, a tokom vikenda tri. Kad god vremenske prilike...

Nastavak na Kurir...

Veza novog mosta i Banovog brda

Izvor: Blic, 18.Jun.2010, 01:15

Izgradnja petlje „Radnička“ počeće krajem godine i trajaće do maja 2012. godine, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. Idejno rešenje za ključnu vezu budućeg mosta preko Ade Ciganlije sa Banovim brdom, predstavljeno je juče u Starom Dvoru...Rešenja buduće petlje moraće da se...

Nastavak na Blic...

Izmene saobraćaja na Gazeli od 1. jula

Izvor: 24sata, 18.Jun.2010

Dugo očekivana sanacija mosta Gazela počeće 1. jula, a radovi će trajati 24 sata dnevno. Grad još nema konkretno rešenje za funkcionisanje saobraćaja i smanjenje gužvi, ali se kao jedno od rešenja za rasterećenje saobraćaja navodi postavljanje četiri pontonska mosta preko Save.

Nastavak na 24sata...

Radovi na „Gazeli” od prvog jula

Izvor: Politika, 18.Jun.2010

Sanacija „Gazele” počeće prvog dana jula, a radovi zbog kojih će biti menjan režim saobraćaja trajaće do 6. oktobra, saopštili su juče zvaničnici JP „Putevi Srbije” i grada. Preduzeće za održavanje saobraćajnica i gradonačelnik Dragan Đilas usaglasili su se da rekonstrukcija bude...

Nastavak na Politika...

Đilas: Na "Gazeli" od 1. avgusta

Izvor: YU-Build.rs, 18.Jun.2010

Intenzivni radovi na mostu "Gazela" počeće 1. avgusta i trajaće do 6. oktobra, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. On je rekao da most ni u jednoj fazi radova neće biti potpuno zatvoren za saobraćaj. Iako nadležni zbog godišnjih odmora ne očekuju gužve, ukoliko do njih dođe, postoji...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.