Đelić: Energetski sporazum s Rusijom ne sme biti ugrožen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Energetski sporazum s Rusijom ne sme biti ugrožen

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić najavio je da bi procena knjigovodstvene vradnosti NIS-a, za koju je zadužena revizorska kuća "Dilojt i Tuš", mogla da bude na dnevnom redu sednice vlade sledeće nedelje i naglasio da vlada neće dozvoliti da cena naftnog aranžmana ugrozi realizaciju celog energetskog sporazuma sa Rusijom.

Đelić nije želeo da iznosi detalje o tome kakva će biti pregovaračka pozicija Srbije o energetskom aranžmanu sa Rusijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukoliko se desi da "Dilojt i Tuš" iznese, na primer, veću procenu knjigovodstvene vrednosti za NIS od dogovorene prodajne cene za kapital u iznosu od 400 miliona evra, pošto u se u domaćoj javnosti nezvanično kalkuliše da ona iznosi oko 2,5 milijardi evra.

"Borićemo se da uslovi za Srbiju oko gasnog i naftnog aranžmana budu što povoljniji", rekao je Đelić i ocenio da se ratifikacijom energetskog sporazuma mogu poboljšati celokupni ekonomski odnosi Srbije sa Ruskom Federacijom.

Đelić je ocenio da u Skupštini Srbije postoji skoro potpuni konsenzus oko gasnog dela tog aranžmana.

Naša država je uložila određeni kredibilitet, tako što su predsednik i premijer Srbije uložili svoj kredibilitet prilikom potpisivanja tog sporazumu o energetskoj saradnji sa Ruskom Federacijom (25. januara u Moskvi), naglasio je Đelić i ukazao da kada se država angažuje oko nekog međunarodnog projekta, njegova realizacija ne sme da zavisi od toga koja je politička garnitura trenutno na vlasti u Srbiji.

Đelić je podsetio da je grčki parlament juče ratifikovao sporazum sa Rusijom o izgradnji gasovoda "Južni tok" kroz tu zemlju, što je ponuđeno i Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đelić: Sledeće nedelje o NIS-u

Izvor: B92, 04.Sep.2008, 01:37

Beograd -- Procena knjigovodstvene vrednosti NIS-a mogla bi da bude na dnevnom redu Vlade sledeće nedelje, kaže Božidar Đelić... Potpredsednik Vlade kaže za B92 da je ratifikacija energetskog sporazuma sa Rusijom, pored ratifikacije sporazuma sa EU u parlamentu, veoma važna i da procena vrednosti...

Nastavak na B92...

Kosovo važnije od SSP

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2008

BEOGRAD - Ukoliko bilo ko pokuša da nas uvede u taj izbor, izabraćemo Kosovo - rekao je potpredsednik srpske vlade Božidar Đelić, obrazlažući razloge za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i prelaznog trgovinskog sporazuma...Đelić je rekao da će prelaznim trgovinskim sporazumom...

Nastavak na Glas javnosti...

Đelić: Većina će glasati za SSP i za energetski sporazum

Izvor: TV Avala, 04.Sep.2008

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić ocenio je danas da će u parlamentu biti obezbeđena većina za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) EU i energetskog sporazuma sa Rusijom.

Nastavak na TV Avala...

Đelić: Vlada prihvatila amandman radikala na S S P

Izvor: Kurir, 04.Sep.2008

BEOGRAD, 4. septembra (Tanjug) - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić saopštio je večeras da je Vlada prihvatila amandman Srpske radikalne stranke na Predlog zakona o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP). Zaključujući objedinjenu raspravu o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.