Dinkić: VAC bio loš investitor

Izvor: B92, 24.Jun.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: VAC bio loš investitor

Beograd -- Nemačka kompanija VAC nije bila dobar investitor u Srbiji, smatra ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

On ocenjuje da je VAC poslovao netransparentno i da je sklopio poslovni aranžman sa privrednicima o čijem je kredibilitetu morala da vodi računa.

"Što se tiče VAC-a, niko od nas ne zna sa kim oni ovde imaju aranžmane, sa kim su sklapali ugovore, zbog čega i kako. Oni treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to da objasne javnosti", rekao je Dinkić tokom obilaska kompanije "PSTech".

Dinkić je rekao da neće da ulazi u to kako VAC posluje na drugim tržištima, ali da treba pitati vlasnika te kompanije Bodo Hobmaha koga je birao za lokalne partnere.

"On nije na našem tržištu bio dobar investitor i nije napravio efekte investicija. Ako vidite šta je urađeno sa njegovim ulaganjima u poslednjih par godina - ništa se tu nije dobro dogodilo", ocenio je on.

Ministar ne očekuje da će povlačenje VAC-a uticati na povlačenje nemačkih investitora iz Srbije i navodi da je već veliki broj nemačkih investitora juče na sajmu u Štutgartu izrazio interes da dođe i investira u Srbiju.

Opširnije možete čitati na našoj stranici Biz.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DINKIĆ: VAC NIJE BIO DOBAR INVESTITOR

Izvor: Kurir, 24.Jun.2010

BEOGRAD - VAC (WAZ) nije bio dobar investitor, poslovao je netransparentno i sklapao poslovne aranžmane sa privrednicima o čijem kredibilitetu je morao da vodi računa, izjavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić..."Neću da ulazim u to kako VAC posluje na drugim tržištima,...

Nastavak na Kurir...

Pokrenuta istraga o privatizaciji Novosti

Izvor: Radio 021, 24.Jun.2010

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je danas da nemačka kompanija VAC nije bila dobar investitor u Srbiji, da je poslovala netransparentno i da je sklopila poslovni aranžman sa privrednicima o čijem je kredibilitetu morala da vodi računa.

Nastavak na Radio 021...

DINKIĆ: HOMBAH NEKA KAŽE KO JE TAJKUN!

Izvor: Kurir, 25.Jun.2010, 08:40

BEOGRAD - Kako je Bodo Hombah birao poslovne partnere, tako je i prošao na srpskom tržištu!..Ovo tvrdi ministar ekonomije Mlađan Dinkić, koji smatra da nemački medijski koncern VAC nije bio dobar investitor, da je poslovao netransparentno i sklapao poslovne aranžmane s privrednicima o čijem je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.