Dačić: RTB Bor je od strateškog interesa za Srbiju

Izvor: S media, 19.Apr.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: RTB Bor je od strateškog interesa za Srbiju

Opstanak Rudarsko-topioničarskog basena Bor je od neprocenjivog državnog interesa, a uz pomoć Vlade Srbije, on će ponovo postati stub Srbije i pokretač razvoja čitave države, izjavio je danas zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić.

Dačić je prilikom posete Rudniku bakra "Veliki Krivelj" u Boru naglasio da RTB, uz pomoć strateške sirovine - bakra, treba da postane "stub Srbije i pokretač razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čitave države", kao što je to nekada bio.

On je kazao i da je RTB značajan za stanovništvo borskog kraja do kojeg sada, kako je ukazao, vodi loša putna mreža.

Zbog toga je, kazao je ministar, veoma bitno da ovaj basen dobro radi i Vlada Srbije će podržavati i u narednom periodu RTB Bor, kako bi stabilizovao poslovanje i počeo da donosi profit i državi.

"Srbija je iz prošlosti izvukla pouke, pa zato ubuduće neće olako davati ono što je njen nacionalni i državni resurs, kao RTB. Ono što će biti prva pomoć Vlade borskom rudniku 'Veliki Krivelj' je nabavka moderne flotacijske opreme uz pomoć ruskih partnera", kazao je on.

Dačić je rekao da je od rukovodstva borske kompanije dobio obećanje da će već za nekoliko meseci RTB biti u stanju da izmiruje obaveze prema državi u vidu doprinosa, i da plaća utrošenu struju.

Prethodno, ministar je u Policijskoj upravi u Boru razgovarao o merama koje će njegovo ministarstvo preduzeti kako bi u "gradu bakra" policiji bio olakšan rad.

To je pre svega, prema njegovim rečima, uvodjenje video nadzora, čime bi se sprečila nemili dogadjaji, poput nedavnog ubistva dečaka ispred noćnog kluba "Monca".

"Potrebno je i detaljno regulisati nadležnosti službi fizičko-tehničkog obezbedjenja, odrediti ko će im davati licence za rad i omogućiti da one i policija budu na istom zadatku, kao što je to u celom svetu", kazao je ministar Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: RTB Bor je veoma značajan

Izvor: B92, 19.Apr.2010

Bor -- Opstanak RTB Bora je od neprocenjivog državnog interesa, a uz pomoć Vlade, on će ponovo postati stub i pokretač razvoja, kaže zamenik premijera Ivica Dačić... Dačić je prilikom posete Rudniku bakra "Veliki Krivelj" u Boru naglasio da RTB, uz pomoć strateške sirovine - bakra, treba da...

Nastavak na B92...

Opstanak RTB državni interes

Izvor: Danas, 19.Apr.2010

Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, tokom jučerašnje posete Rudarsko-topioničarskom basenu Bor istakao je da je opstanak RTB Bor od neprocenjivog državnog i nacionalnog interesa.

Nastavak na Danas...

RTB "Bor" od strateškog interesa za Srbiju

Izvor: Glas javnosti, 20.Apr.2010, 07:16

BOR - Opstanak Rudarsko-topioničarskog basena "Bor" od neprocenjivog je državnog interesa, a uz pomoć Vlade Srbije, on će ponovo postati stub Srbije i pokretač razvoja čitave države, izjavio je juče Ivica Dačić, zamenik premijera i ministar policije...On je prilikom posete rudniku bakra "Veliki...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.