Da li konačno verujemo u dinar?

Izvor: B92, 26.Avg.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li konačno verujemo u dinar?

U prvoj polovini ove godine dinarska štednja je porasla za skoro dve milijarde dinara, odnosno pet odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Zaključno sa krajem juna, dinarska štednja je iznosila 40 milijardi dinara, rečeno je Tanjugu u Narodnoj banci Srbije.

Učešće štednje u dinarima u ukupnoj štednji, prema podacima NBS, iznosilo je krajem juna 3,8 odsto, a početkom godine je bilo 3,7 odsto.

"Na navedeni rast dinarske štednje uticala je niska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i stabilna inflacija, relativno stabilno kretanje kursa dinara i činjenica da su za dinarsku štednju kamatne stope i dalje povoljnije u odnosu na deviznu štednju", objašnjavaju u NBS.

Atraktivnosti dinarske štednje, kao objašnjavaju u NBS, doprinosi i poreski tretman prihoda od kamate, odnosno činjenica da se na kamatu na dinarsku štednju ne plaća porez, dok devizna kamata podleže oporezivanju.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIŠE ŠTEKAMO: Dinarska štednja porasla za skoro dve milijarde dinara

Izvor: Kurir, 26.Avg.2015

BEOGRAD - U prvoj polovini ove godine dinarska štednja je porasla za skoro dve milijarde dinara, odnosno 5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, tako da je zaključno sa krajem juna iznosila 40 milijardi dinara, rečeno je danas u Narodnoj banci Srbije (NBS)...Učešće štednje u dinarima u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.