Čitavom javnom sektoru po 5.000 RSD

Izvor: B92, 15.Jun.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitavom javnom sektoru po 5.000 RSD

Beograd -- Odluka o jednokratnoj pomoći zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima, kao i utvrđivanje kriterijuma podele trebalo bi da bude doneta u narednim nedeljama.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vuk Đoković kaže da vlada radi na utvrđivanju kriterijuma i potvrdio da će se ova pomoć biti u iznosu od 5.000 dinara.

"Reč je o jednokratnoj pomoći koja će biti podeljena dva puta - u julu i za Božić. To je nešto što je dogovoreno sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MMF-om i što se uklapa u plan o prihodima i rashodima", objasnio je Đoković.

On je dodao da ova pomoć neće ulaziti u osnovicu za računanje zarada za sledeću godinu.

Na primedbu koja se mogla čuti u javnosti da pomoć ne bi trebalo da se dodeli zaposlenima u javnom sektoru, Đoković je odgovorio da se često pod javnim sektorom podrazumevaju samo činovnici, a gube iz vida zaposleni u zdravstvu, školstvu, vojsci...

"Svi koji kritikuju priču o pomoći javnom sektoru zaboravljaju da su to lekari, medicinske sestre, prosvetari, policajci, vojnici. Oni će dobiti ovu jednokratnu pomoć. Dakle, pomoć o kojoj govorimo namenjena je radnicima u javnom sektoru, a ne, kako to neki predstavljaju, samo onima koji rade u državnoj upravi", istakao je Đoković.

On je naglasio da Vlada Srbije radi na unapređenju državne administracije i podsetio da je u toku proces racionalizacije, odnosno povećanja efikasnosti javne uprave. Ali, kako kaže, to je proces koji je u toku, koji traje i čija implementacija zahteva postepenost.

Uostalom, ni druge državne administracije nisu idealne, čak i gradjani država EU imaju zamerke na rad svoje administracije i po tome nismo specifični, napomenou je on.

"Ljudi koji rade u administraciji su stručni, obavljaju odgovorne poslove od opšteg interesa", podsetio je državni sekretar u Ministarstvu finansija i ocenio da je odluka o isplati jednokratne pomoći ispravna, jer su plate i penzije zamrznute već godinu i po dana.

Izvori sredstava za isplatu, rekao je državni sekretar, biće dobit već ranije pomenutih preduzeća - Telekoma Srbija, Aerodroma Nikola Tesla, kao i dobit Narodne banke Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čitavom javnom sektoru po 5.000 RSD

Izvor: Capital.ba, 15.Jun.2010

BEOGRAD, Odluka o jednokratnoj pomoći zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima, kao i utvrđivanje kriterijuma podjele trebalo bi da bude donijeta u narednim nedjeljama. Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vuk Đoković kaže da vlada radi na utvrđivanju kriterijuma i potvrdio da će ova...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.