Bugari u komšiluk po lekove i zube

Izvor: B92, 04.Maj.2015, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari u komšiluk po lekove i zube

Skoplje -- Zbog velike razlike u ceni, Bugari masovno dolaze u Makedoniju da kupe lekove ili da obave popravke zuba, zbog čega cveta takozvani farmaceutski turizam.

Prema pisanju makedonskog portala "Ekonomski", razlika u ceni uglavnom nastaje zbog toga što PDV na farmaceutske proizvode u Bugarskoj iznosi 20 odsto, a u Makedoniji je samo pet odsto.

Pored toga, prodajne cene lekova u Bugarskoj su strogo fiksirane, dok je u Makedoniji formiranje cena slobodno i u potpunosti je prepušteno apotekarima, tako da razlika u pojedinim lekovima može da bude i višestruka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bugari masovno kupuju lekove u Makedoniji

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2015

Zbog velike razlike u ceni, Bugari masovno dolaze u Makedoniju da kupe lekove ili da obave popravke zuba, zbog čega cveta takozvani farmaceutski turizam...Prema pisanju makedonskog portala "Ekonomski", razlika u ceni uglavnom nastaje zbog toga što PDV na farmaceutske proizvode u Bugarskoj iznosi 20...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.